enda

Thomas Bo Larsen

(1963 – )

Skuespiller. Født 27/11 1963. Oprindeligt glarmester. Uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater 1986-90.

Larsens debuterede som filmskuespiller i Søren Faulis kultfilm 'De skrigende halse' (1992). Derefter fulgte et karrierelangt samarbejde med Thomas Vinterberg, der startede med Vinterbergs filmskoleafgangsfilm 'Sidste omgang' (1993) og i 90'erne fortsatte med 'Drengen, der gik baglæns' (1995), 'De største helte' (1996) og 'Festen' (1999), der indbragte ham en Robert-pris.

Samarbejdet med Vinterberg fortsatte med biroller i 'It's All About Love' (2002) og 'Dear Wendy' (2005). I 'Jagten' (2013) og 'Druk' (2020) indtog han igen prominente biroller. Sidstnævnte indbragte ham og hans tre medskuespillere skuespillerprisen ved San Sebastián Film Festival.

Andre prominente roller tæller 'Royal Blues' (1997), 'Taxa' (1997-1999), 'Mirakel' (2000), 'Ambulancen' (2005), 'Idealisten' (2015) og 'Bedrag' (2016), der indbragte ham en Robert-statuette.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Druk 2020 Tommy DK/Spillefilm
Far til fire og vikingerne 2020 Onkel Anders DK/Spillefilm
Far til fire i solen 2018 Onkel Anders DK/Spillefilm
Far til fire på toppen 2017 Onkel Anders DK/Spillefilm
Bedrag 1 2016 Mads Justesen Tv-serie
Bedrag 2 2016 Mads Justesen Tv-serie
Park 2016 Jens U/Spillefilm
Idealisten 2015 Carl Dinesen DK/Spillefilm
En chance til 2015 Klaus DK/Spillefilm
Bølgen 2015 Phillip U/Spillefilm
Albert 2015 Gnalle DK/Spillefilm
Weekendfar 2013 Torben DK/Kort fiktion
Jagten 2013 Theo DK/Spillefilm
Hjælp, det er jul 2011 Niels Cederkvist Tv-serie
København 2009 Janus DK/Kort fiktion
All in 2009 Sig selv DK/Dokumentarfilm
Winnie og Karina - The Movie 2009 Buller DK/Spillefilm
Original 2009 Pedro DK/Spillefilm
Den siste revejakta 2008 Mogens U/Spillefilm
Selma 2008 Georg Brandes Tv-film
Pistoleros 2008 Kiosk-røver DK/Spillefilm
En mand kommer hjem 2007 Karl Kristian Schmidt DK/Spillefilm
Lotto 2006 Finn DK/Spillefilm
Store planer 2005 Willy DK/Spillefilm
Ambulancen 2005 Frank DK/Spillefilm
Solkongen 2005 Flemming Kok DK/Spillefilm
Dear Wendy 2005 Kunde DK/Spillefilm
Min far er bokser 2004 Michael DK/Kort fiktion
Den gode strømer 2004 Per DK/Spillefilm
Krøniken 2004 Smeden Tv-serie
Drengen der ville gøre det umulige 2003 Manden DK/Spillefilm
Se dagens lys 2003 Grøn kollega Tv-film
Torremolinos 73 2003 Dennis U/Spillefilm
Humørkortstativsælgerens søn 2002 Rasmus DK/Spillefilm
Hjerteafdelingen 2002 Bo Tv-serie
It's All About Love 2002 Night porter DK/Spillefilm
Monas verden 2001 Thorbjørn DK/Spillefilm
Fukssvansen 2001 Finn DK/Spillefilm
Grev Axel 2001 Medvirkende DK/Spillefilm
D-Dag 2001 Mand på hotelværelse Tv-film
Mirakel 2000 Sendebud / Far DK/Spillefilm
The wake 2000 Medvirkende DK/Eksperimentalfilm
Her i nærheden 2000 Ung mand DK/Spillefilm
Blinkende lygter 2000 Jens DK/Spillefilm
Edderkoppen 2000 Søfyrsbøderen Tv-serie
Flænset 1999 Jan DK/Spillefilm
En verdensomsejling under bordet 1999 Kjartan Tv-film
Bornholms stemme 1999 Ib DK/Spillefilm
Kærlighed ved første hik 1999 Historielærer DK/Spillefilm
Festen 1998 Michael DK/Spillefilm
Nattens engel 1998 Gary DK/Spillefilm
I Wonder Who's Kissing You Now? 1998 Bums DK/Spillefilm
Albert 1998 Gnalle DK/Spillefilm
Chock. Liftarflickan 1997 Medvirkende U/Kort fiktion
Royal Blues 1997 Ask DK/Kort fiktion
GUFOL-Mysteriet 1997 Svinet Tv-serie
Riget II 1997 Falken DK/Spillefilm
De største helte 1996 Karsten DK/Spillefilm
Ondt blod 1996 Dan DK/Spillefilm
Fæhår & Harzen 1995 Allan Tv-serie
Sidste time 1995 Niller DK/Spillefilm
Frihedens skygge 1994 Medvirkende Tv-serie
Sidste omgang 1993 Lars DK/Kort fiktion
De skrigende halse 1993 Frank Tv-film
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.