enda

Signe Byrge Sørensen

(1970 – )

Producer, instruktør, producent. Født 6/3 1970. Uddannet cand.comm. i Internationale Udviklingsstudier og Kommunikation fra RUC i 1998.

Byrge Sørensen har produceret film siden 1998. Hun debuterede med 'On-line med forfædrene' (Prudence Uriri og Helle Toft Jensen, 2001). Samarbejdet med Helle Toft Jensen fortsatte med 'Drømmenes hotel' (2005), der var udtaget til IDFA.

Hun producerede og instruerede derefter to film med Janus Billeskov Jansen: 'I sproget er jeg' (2006) og 'Kunsten at være Mlabri' (2007). Begge film omhandler sprogets betydning for folk i hele verden.

I 2009 stiftede Byrge Sørensen Final Cut For Real med producer Anne Köhncke. I 2011 udsendte selskabet sine første film, 'Verdens bedste kok' (Rasmus Dinesen), 'Hjemvendt' (Marianne Hougen-Moraga) og 'Klovn for livet' (Ida Grøn). Sidstnævnte var udtaget til Hot Docs i Toronto samt IDFA.

Det store gennembrud kom med 'The Act of Killing' (Joshua Oppenheimer, 2012), der blev Oscar-nomineret og desuden vandt to priser ved Berlinalen, hovedprisen på CPH:DOX, tre priser ved Cinema Eye Honors samt to priser ved Sheffield Dokumentarfilmfestival, blandt mange andre. I 2014 kom Joshua Oppenheimers opfølger, 'The Look of Silence', der også blev Oscar-nomineret og vandt fem priser ved Venedig Filmfestival, hovedprisen ved CPH:DOX samt fire priser ved Cinema Eye Honors.

I de mellemliggende år producerede Signe Byrge Sørensen blandt andet to film af instruktøren Simon Lereng Wilmont med vidt forskellige emner, 'Traveling with Mr. T' (sammen med Andreas Møl Dalsgaard, 2012) og 'Chikara – sumobryderens søn' (2013). Samarbejdet med Lereng Wilmont fortsatte med 'Olegs krig' (2017), der vandt en række priser på internationale festivaler, blandt andet for bedste debutdokumentar ved IDFA.

Andre prominente titler tæller 'Fanget i de fries lande (Camilla Magid, 2017), der var udtaget til IDFA, Telluride og CPH:DOX, 'Strong Island' (Yance Ford, 2017), der var nomineret til en Oscar, samt 'Dreaming Murakami' (Nitesh Anjaan, 2018), der blev vist på IDFA, Hot Docs og CPH:DOX. 'Undertrykkelsens sang' (Estephan Wagner og Mariane Hougen-Moraga, 2020) vandt hovedprisen ved CPH:DOX, mens 'Flee' (Jonas Poher Rasmussen, 2020) var udtaget til Cannes Festivalen.

Signe Byrge Sørensen har videreuddannet sig på Den Danske Filmskole, EDN workshops, Eurodoc og Eave og har undervist på RUC, Aarhus Universitet og Den Danske Filmskole. I 2014 modtog hun Timbuktuprisen og Roos-prisen.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
On Screen Off Record 2021 Medinstruktør, Producer DK/Dokumentarfilm
Undertrykkelsens sang 2020 Producer DK/Dokumentarfilm
Angrebet – Omars vej til Krudttønden 2020 Producer DK/Dokumentarfilm
Flee 2020 Producer DK/Dokumentarfilm
Havfolket kalder mørknet vand 2020 Executive producer Interaktive projekter
A Word for Human 2019 Produktion DK/Dokumentarfilm
En syrisk stjernes revolution 2019 Producer U/Dokumentarfilm
Lysets engle - Afghanistans børn 4:4 - Jeg vil have fred i vores land 2019 Co-producer Dokumentarserie
Lysets engle - Afghanistans børn 1:4 - Hvilke former har I set i skyerne? 2019 Co-producer Dokumentarserie
Patrimonium 2019 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Forglem mig ej 2019 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Dreaming Murakami 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
Lysets engle - Afghanistans børn 2018 Co-producer U/Dokumentarfilm
Walaas Vilje 2018 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Strong Island 2017 Producent DK/Dokumentarfilm
En mand drukner 2017 Producer DK/Kort fiktion
Fanget i de fries land 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Little Wing 2017 Producer U/Spillefilm
Cairo Confidential 2017 Co-producer U/Spillefilm
Den sommer 2017 Producer DK/Dokumentarfilm
Good Favour 2017 Co-producer DK/Spillefilm
Olegs krig - en barndom i krigens skygge 2017 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Oleg og krigen 2017 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Shadow World – Bag om den internationale våbenhandel 2016 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Håbet bag hegnet 2016 Producer DK/Dokumentarfilm
Life Is Sacred 2015 Producer DK/Dokumentarfilm
Pebbles at Your Door 2015 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Massakren i Dvor 2015 Executive producer DK/Dokumentarfilm
The Look of Silence 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Med verden imellem os 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Kulturkatedraler: Halden fængsel 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
KZ-lejrenes befrielse - Hitchcocks glemte film 2014 Co-producer (Danmark) U/Dokumentarfilm
Chikara - Sumobryderens Søn 2014 Producent DK/Dokumentarfilm
En god død 2013 Producer DK/Dokumentarfilm
Gulabi-banden 2013 Producer U/Dokumentarfilm
The Human Scale 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Travelling with Mr. T 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
TPB AFK: The Pirate Bay away from keyboard 2012 Producer, Co-producent U/Dokumentarfilm
Char... The No-Man's Island 2012 Co-producer U/Dokumentarfilm
The Act of Killing 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Verdens bedste kok 2011 Executive producer DK/Dokumentarfilm
Klovn for livet 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Hjemvendt 2011 Producer DK/Dokumentarfilm
Canned Dreams 2011 Co-producer DK/Dokumentarfilm
Fodbold er Gud 2010 Producer DK/Dokumentarfilm
Den perfekte muslim 2009 Producer DK/Dokumentarfilm
Maria Larssons evige øjeblik 2008 Postproduktionsproducer DK/Spillefilm
Kunsten at være Mlabri 2007 Instruktion, Producer DK/Dokumentarfilm
Nice To Meet You 2007 Klippekonsulent DK/Dokumentarfilm
I sproget er jeg 2006 Instruktion, Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 1 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 2 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 3 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 4 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 5 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 6 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 7 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 8 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 9 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 10 2006 Producer DK/Dokumentarfilm
Drømmenes hotel 2005 Producer DK/Dokumentarfilm
Elsker du mig? 2004 Postproduktionsproducer DK/Dokumentarfilm
Johanna Yohanna 2003 Producer DK/Dokumentarfilm
Steps for the future 2002 Co-producer Antologi
On-line med forfædrene 2001 Producer DK/Dokumentarfilm

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Best Mid Length Documentary 2012 Krakow Film Festival 2012 Klovn for livet
Audience Award 2013 Warszawa, Against Gravity 2013 The Act of Killing
Lower Silesia Grand Prix 2013 Warszawa, Against Gravity 2013 The Act of Killing
Special Jury Award 2013 Sheffield Doc/Fest 2013 The Act of Killing
Audience Award 2013 Sheffield Doc/Fest 2013 The Act of Killing
Økumeniske pris 2013 Berlinale 2013 The Act of Killing
Publikumspris - bedste dokumentar 2013 Berlinale 2013 The Act of Killing
DOX:AWARD 2012 CPH:DOX 2012 The Act of Killing
The Mayor’s Prize 2013 Yamagata Int. Documentary Film Festival 2013 The Act of Killing
Bedste Film 2013 Prague, One World Human Rights Film Festival 2013 The Act of Killing
Best Documentary Award 2013 Docsbarcelona 2013 The Act of Killing
Bedste nordiske dokumentarfilm 2013 Malmö Nordisk Panorama 2013 The Act of Killing
Special Prize of The Jury 2013 Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2013 The Act of Killing
Green Cross Warsaw Award 2013 Warszawa, Against Gravity 2013 The Human Scale
Special Mention 2014 Zürich Film Festival 2014 The Look of Silence
Grand Jury Pris 2014 Venice International Film Festival 2014 The Look of Silence
Best World Documentary (Cinephile Prize) 2014 Busan International Film Festival 2014 The Look of Silence
Bedste nordiske dokumentarfilm 2015 Göteborg International Film Festival 2015 The Look of Silence
Best Documentary Award 2015 Sofia International Film Festival 2015 The Look of Silence
DOX:AWARD 2014 CPH:DOX 2014 The Look of Silence
Peace Film Prize 2015 Berlinale 2015 The Look of Silence
Best Documentary Award 2015 Vilnius International Film Festival 2015 The Look of Silence
Best Film 2015 Prague, One World Human Rights Film Festival 2015 The Look of Silence
Special Jury Mention 2015 Docsbarcelona 2015 The Look of Silence
Audience Award 2015 Docsbarcelona 2015 The Look of Silence
Amnesty Catalunya Award 2015 Docsbarcelona 2015 The Look of Silence
Audience Award 2015 Angers Premiers Plans 2015 The Look of Silence
Special Jury Mention 2015 Angers Premiers Plans 2015 The Look of Silence
Audience Award - Best Film, Festival Favorites 2015 Austin, SXSW Film Festival 2015 The Look of Silence
Audience Award 2015 Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2015 The Look of Silence
Nomineret for bedste lange dokumentarfilm 2015 Torun, Camerimage 2015 The Look of Silence
Bedste nyheds- & dokumentarfilm 2016 Mumbai Film Festival 2016 Med verden imellem os
NORDIC:DOX AWARD 2017 CPH:DOX 2017 Fanget i de fries land
Eucemenical Award 2016 Berlinale 2016 Håbet bag hegnet
Human Rights prisen 2016 Warszawa, Against Gravity 2016 Håbet bag hegnet
Honorable Mention 2016 Hamptons Film Festival 2016 Håbet bag hegnet
White Goose for bedste int. Dokumentarfilm 2016 DMZ South Korea 2016 Håbet bag hegnet
Special Jury Mention 2016 München Documentary Festival 2016 Håbet bag hegnet
Audience Award 2018 Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2018 Dreaming Murakami
DOX:AWARD 2020 CPH:DOX 2020 Undertrykkelsens sang
Politiken DOX award 2020 CPH:DOX 2020 Undertrykkelsens sang
A different Tomorrow Award 2020 Reykjavik Film Festival 2020 Undertrykkelsens sang
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
New York, DOC NYC Film Festival 2020-11-11 Undertrykkelsens sang
Lübeck, Nordische Filmtage 2020-11-03 Undertrykkelsens sang
Zürich Film Festival 2020-09-24 Undertrykkelsens sang
Reykjavik Film Festival 2020-09-24 Undertrykkelsens sang
Malmö Nordisk Panorama 2020-09-17 Undertrykkelsens sang
Melbourne Film Festival 2020-08-06 Undertrykkelsens sang
Docsbarcelona 2020-05-13 Undertrykkelsens sang
München Documentary Festival 2020-05-06 Undertrykkelsens sang
CPH:DOX 2020-03-18 Undertrykkelsens sang
Amsterdam, IDFA 2019-11-20 The Look of Silence
Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 2018-11-08 Dreaming Murakami
Reykjavik Film Festival 2018-09-27 Dreaming Murakami
Warszawa, Against Gravity 2018-05-11 Dreaming Murakami
München Documentary Festival 2018-05-02 Dreaming Murakami
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2018-04-26 Dreaming Murakami
Durham, Full Frame 2018-04-05 Fanget i de fries land
Cairo Ismailia Film Festival 2018-04-01 Dreaming Murakami
Leuven, Docville 2018-03-21 Dreaming Murakami
CPH:DOX 2018-03-15 Dreaming Murakami
Thessaloniki Documentary Festival 2018-03-02 Dreaming Murakami
Istanbul Festival of Independent Films 2018-02-15 Dreaming Murakami
Göteborg International Film Festival 2018-01-26 Fanget i de fries land
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2018-01-23 Dreaming Murakami
Amsterdam, IDFA 2017-11-15 The Act of Killing
Telluride Film Festival 2017-09-01 Fanget i de fries land
Karlovy Vary International Film Festival 2017-06-30 Fanget i de fries land
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2017-01-23 Håbet bag hegnet
Amsterdam, IDFA 2016-11-16 Håbet bag hegnet
Lübeck, Nordische Filmtage 2016-11-02 Håbet bag hegnet
Sao Paulo Int. Film Festival 2016-10-20 Håbet bag hegnet
London Film Festival 2016-10-07 Håbet bag hegnet
Hamptons Film Festival 2016-10-06 Håbet bag hegnet
DMZ South Korea 2016-09-22 Håbet bag hegnet
Malmö Nordisk Panorama 2016-09-16 Håbet bag hegnet
Melbourne Film Festival 2016-07-28 Håbet bag hegnet
SilverDocs AFI Documentary Festival 2016-06-22 Håbet bag hegnet
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2016-05-19 Håbet bag hegnet
Warszawa, Against Gravity 2016-05-13 Håbet bag hegnet
München Documentary Festival 2016-05-05 Håbet bag hegnet
Hong Kong International Film Festival 2016-03-21 Håbet bag hegnet
Berlinale 2016-02-11 Håbet bag hegnet
Torun, Camerimage 2015-11-14 The Look of Silence
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 2015-11-13 Pebbles at Your Door
Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 2015-11-12 The Look of Silence
CPH:DOX 2015-11-06 Pebbles at Your Door
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 The Look of Silence
Vienna Film Festival, Viennale 2015-10-22 The Look of Silence
Hamptons Film Festival 2015-10-08 Pebbles at Your Door
Rio de Janeiro Film Festival 2015-10-01 The Look of Silence
Bergen International Film festival 2015-09-23 Life Is Sacred
Message to Man 2015-09-19 The Look of Silence
Malmö Nordisk Panorama 2015-09-18 The Look of Silence
Sarajevo Film Festival 2015-08-14 The Look of Silence
Dokufest Prizren 2015-08-08 Life Is Sacred
Melbourne Film Festival 2015-07-30 The Look of Silence
Guanajuato International Film Festival 2015-07-17 Pebbles at Your Door
Wellington - New Zealand Film Festival 2015-07-16 The Look of Silence
Moscow Int. Film Festival 2015-06-19 The Look of Silence
New York Human Rights Watch Film Festival 2015-06-12 Life Is Sacred
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 2015-06-04 The Look of Silence
Sydney Film Festival 2015-06-03 Life Is Sacred
Transilvania International Film Festival 2015-05-29 The Look of Silence
Docsbarcelona 2015-05-25 Life Is Sacred
Warszawa, Against Gravity 2015-05-09 Life Is Sacred
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2015-05-06 The Look of Silence
Beijing International Film Festival 2015-04-16 The Look of Silence
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2015-04-15 The Look of Silence
Hong Kong International Film Festival 2015-03-23 The Look of Silence
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2015-03-20 The Look of Silence
Vilnius International Film Festival 2015-03-19 Life Is Sacred
London, Human Rights Watch Film Festival 2015-03-18 Life Is Sacred
Thessaloniki Documentary Festival 2015-03-13 The Look of Silence
Austin, SXSW Film Festival 2015-03-13 The Look of Silence
Sofia International Film Festival 2015-03-05 The Look of Silence
Prague, One World Human Rights Film Festival 2015-03-02 Life Is Sacred
Trondheim Kosmorama International Film Festival 2015-03-02 The Look of Silence
ZagrebDox 2015-02-23 The Look of Silence
Istanbul Festival of Independent Films 2015-02-12 Life Is Sacred
Berlinale 2015-02-05 The Look of Silence
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 The Look of Silence
Angers Premiers Plans 2015-01-16 The Look of Silence
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2014-11-30 The Look of Silence
Goa - Int. Film Festival of India 2014-11-20 The Look of Silence
Amsterdam, IDFA 2014-11-19 The Act of Killing
CPH:DOX 2014-11-06 Life Is Sacred
Busan International Film Festival 2014-10-02 The Look of Silence
New York Film Festival 2014-09-27 The Look of Silence
Zürich Film Festival 2014-09-25 The Look of Silence
Malmö Nordisk Panorama 2014-09-19 Chikara - Sumobryderens Søn
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2014-09-18 The Look of Silence
Toronto International Film Festival 2014-09-04 The Look of Silence
Telluride Film Festival 2014-08-29 The Look of Silence
Venice International Film Festival 2014-08-27 The Look of Silence
Seoul International Youth Film Festival 2014-08-21 Chikara - Sumobryderens Søn
TIFF Kids 2014-04-08 Chikara - Sumobryderens Søn
Malmö, BUFF 2014-03-10 Chikara - Sumobryderens Søn
Tehran, Cinéma Vérité, Documentary Film Festival 2013-12-10 The Act of Killing
Amsterdam, IDFA 2013-11-20 Chikara - Sumobryderens Søn
Montreal, Rencontres Int. du Documentaire 2013-11-13 The Act of Killing
Vienna Film Festival, Viennale 2013-10-24 The Act of Killing
Yamagata Int. Documentary Film Festival 2013-10-10 The Act of Killing
Rio de Janeiro Film Festival 2013-09-26 The Act of Killing
Reykjavik Film Festival 2013-09-26 The Act of Killing
Message to Man 2013-09-21 The Act of Killing
Malmö Nordisk Panorama 2013-09-20 The Act of Killing
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2013-09-19 The Act of Killing
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2013-08-15 The Act of Killing
Montreal Fantasia Int Film Festival 2013-07-18 The Act of Killing
Bucheon International Fantastic Film Festival 2013-07-18 The Act of Killing
Moscow Int. Film Festival 2013-06-21 The Act of Killing
SilverDocs AFI Documentary Festival 2013-06-19 The Act of Killing
New York Human Rights Watch Film Festival 2013-06-13 The Act of Killing
Los Angeles Film Festival 2013-06-13 The Act of Killing
Sheffield Doc/Fest 2013-06-12 The Act of Killing
Sydney Film Festival 2013-06-05 The Act of Killing
Transilvania International Film Festival 2013-05-31 The Act of Killing
Docsbarcelona 2013-05-28 The Act of Killing
Seattle International Film Festival 2013-05-16 The Act of Killing
Warszawa, Against Gravity 2013-05-10 The Act of Killing
Leuven, Docville 2013-05-03 The Act of Killing
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2013-05-02 The Act of Killing
San Francisco Int. Film Festival 2013-04-25 The Act of Killing
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2013-04-25 The Human Scale
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2013-04-10 The Act of Killing
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2013-03-21 The Act of Killing
New York New Directors/New Films 2013-03-20 The Act of Killing
Hong Kong International Film Festival 2013-03-17 The Act of Killing
Thessaloniki Documentary Festival 2013-03-15 The Act of Killing
London, Human Rights Watch Film Festival 2013-03-13 The Act of Killing
Austin, SXSW Film Festival 2013-03-08 The Act of Killing
Prague, One World Human Rights Film Festival 2013-03-04 The Act of Killing
Guadalajara Film Festival 2013-03-01 The Act of Killing
ZagrebDox 2013-02-24 The Act of Killing
Istanbul Festival of Independent Films 2013-02-14 The Act of Killing
Berlinale 2013-02-07 The Act of Killing
CPH:DOX 2012-11-01 The Act of Killing
Toronto International Film Festival 2012-09-06 The Act of Killing
Telluride Film Festival 2012-08-31 The Act of Killing
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2012-04-26 Klovn for livet
Amsterdam, IDFA 2011-11-16 Klovn for livet
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2011-04-06 Fodbold er Gud
Amsterdam, IDFA 2005-11-24 Drømmenes hotel
Odense Internationale Film Festival 2001-08-13 On-line med forfædrene
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Signe Byrge Sørensen in trade directory

ARTICLES AND NEWS