enda

Sami Saif

(1972 – )

Instruktør. Født 26/1 1972. Uddannet som instruktør på Den Danske Filmskoles dokumentarfilmlinje i 1997.



Saif slog igennem med den personlige dokumentar "Family" (med Phie Ambo, 2001), der skildrer Saifs søgen efter sin far. Filmen sikrede Saif Jørgen Roos-prisen, en Robert, en Bodil-nominering samt priser og nomineringer ved en lang række internationale filmfestivaler, herunder hovedprisen på den store dokumentarfilmfestival IDFA i Amsterdam.



Saif stod bag "Tommy" (2010), dokumentarfilmen om sangeren Tommy Seebachs storhed og fald, der samlede over en million seere på DR. Filmen vandt prisen for bedste dokumentar ved uddelingen af Billed-Bladets Tv-Guld, en af Danmarks største tv-priser.



Saif har desuden instrueret "Dogville Confessions" (2003), der følger tilblivelsen af Lars von Triers "Dogville", den korte eksperimentalfilm "Awaiting" (2006) samt "Paradis" (med Jens Loftager og Erlend E. Mo, 2008).

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
The Allins 2016 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Skygge bokser 2014 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Tommy 2010 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Paradis 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Roskilde 2008 Co-instruktør DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark 2006 Instruktion
Awaiting 2006 Instruktion, Manus, Foto DK/Eksperimentalfilm
Mit Danmark - film nr. 9 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mors dag 2005 Konsulent DK/Kort fiktion
American short 2004 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Dogville Confessions 2003 Instruktion, Manus, Fotograf DK/Dokumentarfilm
En rem af huden 2003 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Family 2001 Instruktion, Medvirkende, Manus DK/Dokumentarfilm
The video diary of Ricardo Lopez 2000 Instruktion DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Dokumentarfilmpreis Des Bayerischen Rundfunks 2002 München Documentary Festival 2002 Family
Joris Ivens Pris 2001 Amsterdam, IDFA 2001 Family
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Bergen International Film festival 2017-09-26 The Allins
Melbourne Film Festival 2017-08-03 The Allins
CPH:DOX 2017-03-16 The Allins
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2010-04-29 Family
Moscow - Royal Danish Embassy 2010-04-22 Roskilde
Buenos Aires Festival de Cine Independiente 2010-04-07 Roskilde
Reykjavik Film Festival 2009-09-17 Roskilde
ZagrebDox 2009-02-23 Roskilde
Göteborg International Film Festival 2009-01-23 Roskilde
Warsaw International Film Festival 2008-10-10 Roskilde
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Paradis
Lisbon Int. Documentary Film Festival 2007-10-18 Family
Helsinki Doc Point Documentary Film Festival 2007-01-24 Family
ZagrebDox 2005-02-22 Family
Jeonju International Film Festival 2003-04-25 Family
Prague, One World Human Rights Film Festival 2003-04-08 Family
Los Angeles, AFI Int. Festival 2002-11-07 Family
Sheffield Doc/Fest 2002-10-21 Family
Bergen International Film festival 2002-10-17 Family
Oulu Nordisk Panorama 2002-09-24 Family
Toronto International Film Festival 2002-09-06 Family
Cape Town, Encounters South African Int. Documentary Film Festival 2002-07-21 Family
Lisbon Int. Documentary Film Festival 2002-06-01 Family
München Documentary Festival 2002-04-27 Family
Nyon, Visions du Réel 2002-04-22 Family
Tel Aviv Docaviv Int. Documentary Film Festival 2002-04-17 Family
Göteborg International Film Festival 2002-01-25 Family
Amsterdam, IDFA 2001-11-22 Family
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.