enda

Mikkel E.G. Nielsen

Klipper. Født 19/7 1973. Uddannet klipper fra Den Danske Filmskole i 2001.

Nielsen spillefilmdebuterede som klipper med 'Anja & Viktor' (2001). Han har siden klippet en række danske og internationale film, herunder 'Reconstruction' (2003) og 'Kongekabale' (2004), der hver sikrede ham en Robert-statuette. Han har desuden klippet film som 'Sandheden om mænd' (2010), Oscar-nominerede 'En kongelig affære' (2012) og den amerikanske 'Beasts of No Nation' (2015).

I 2021 blev han Oscar-nomineret i kategorien bedste klipning som den første dansker nogensinde for sit arbejde på den amerikanske film 'Sound of Metal'. Han vandt en BAFTA for samme film.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
En kongelig affære 2012 Klipper DK/Spillefilm
Mountain 2012 Klipper U/Kort fiktion
Juan 2011 Klip DK/Spillefilm
Klassefesten 2011 Klip DK/Spillefilm
Regnbueaber 2011 Klip DK/Kort fiktion
Dirch 2011 Teaser-klipper, Trailer-klipper DK/Spillefilm
Cirkusliv i savsmuld 2011 Klipper Tv-serie
Parterapi 2010 Klip DK/Spillefilm
Sandheden om mænd 2010 Klipper DK/Spillefilm
Over gaden under vandet 2009 Klip DK/Spillefilm
Pipungerne - Hittebarnet 2009 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Prinsessen og vagten 2009 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Pipungerne - Turen til åen 2009 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Pipungerne - Mus på stribe 2009 Klippekonsulent DK/Kort fiktion
Maj & Charlie 2008 Producer Tv-serie
D.A.D: True Believer 2008 Producer DK/Dokumentarfilm
De fortabte sjæles ø 2007 Klip DK/Spillefilm
Princess 2006 Klip DK/Spillefilm
Kolonien 2006 Klip DK/Dokumentarfilm
Out 2006 Klip DK/Kort fiktion
Pandasyndromet 2006 Klip DK/Kort fiktion
Sprængfarlig bombe 2006 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Dear Wendy 2005 Klip DK/Spillefilm
Dommeren 2005 Trailer-klipper DK/Spillefilm
Kongekabale 2004 Klip DK/Spillefilm
Reconstruction 2003 Klip DK/Spillefilm
Se dagens lys 2003 Klip Tv-film
Gamle mænd i nye biler 2002 Klip DK/Spillefilm
Dykkerdrengen 2002 Klip DK/Kort fiktion
Nikolaj og Julie 2002 Klip Tv-serie
Klatretøsen 2002 B-klipper DK/Spillefilm
Hr. Boe & co's Anxiety 2001 Klip DK/Kort fiktion
Notater om tavshed 2001 Klip DK/Dokumentarfilm
De udvalgte 2001 Klip Tv-serie
Anja & Viktor 2001 Klippeassistent DK/Spillefilm
Fat Moon Rising 2000 Klip DK/Kort fiktion
Rejseholdet 2000 Klip Tv-serie
En god dag at gø 1998 Klipper DK/Kort fiktion
De vendte aldrig hjem 1997 Klip DK/Kort fiktion
When The Music's Over 1997 Klip DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.