enda

Lars Ranthe

(1969 – )

Skuespiller. Født 26/8 1969. Uddannet fra Odense Teater i 1998.

Ranthe begyndte skuespilkarrieren i 80'erne med biroller i 'Gummi Tarzan' (1981) og 'Crash' (1984). Efter endt uddannelse begyndte karrieren for alvor med roller i 00'er-film som 'Se til venstre, der er en svensker' (2003), 'Forbrydelser' (2004), 'Adams æbler' (2005) og 'Sommer' (2008). I 2011 kom det store gennembrud med 'Dirch', der indbragte ham både en Robert- og Bodil-statuette.

Andre prominente roller tæller 'Jagten' (2012), 'Skytten' (2013), 'Dicte' (2013-2016), 'Kollektivet' (2016), 'Der kommer en dag' (2016). 'Kærlighed og andre katastrofer' (2016) indbragte Ranthe en Bodil-nominering. Ranthe blev Robert-nomineret for både 'Friheden' (2018) og 'Kriger' (2018). Han modtog skuespillerprisen for sin præstation i 'Druk' (2020) ved San Sebastián Filmfestival. Han delte prisen med sine tre medskuespillere.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Malous Jul 2020 Nils DK/Spillefilm
Druk 2020 Peter DK/Spillefilm
Den eventyrlige park 2019 Stemme U/Spillefilm
Jagtsæson 2019 Jan DK/Spillefilm
Dronningens Corgi 2019 Stemme U/Spillefilm
Dumbo 2019 (dansk version) U/Spillefilm
Friheden 2018 Erik Tv-serie
Kriger (oversigt) 2018 Tom Tv-serie
Kriger - Begravelsen 2018 Tom Tv-serie
Kriger - Testen 2018 Tom Tv-serie
Kriger - Afhøringen 2018 Tom Tv-serie
Kriger - Krigen 2018 Tom Tv-serie
Kriger - Rotten 2018 Tom Tv-serie
Kriger - Showdown 2018 Tom Tv-serie
Håbet 2018 Jens Peter Jensen Tv-serie
Hodja fra Pjort 2018 Far DK/Spillefilm
Så længe jeg lever 2018 Rost DK/Spillefilm
Badehotellet 4 2017 Grosserer Georg Madsen Tv-serie
Smølferne - Den hemmelige landsby 2017 Gargamel U/Spillefilm
Mercur 2017 Aage Stentoft Tv-serie
Kærlighed og andre katastrofer 2016 Frederik DK/Spillefilm
Kollektivet 2016 Ole DK/Spillefilm
Der kommer en dag 2016 Overlærer Toft Lassen DK/Spillefilm
Dicte 3 2016 Torsten Svendsen Tv-serie
Højt skum - en film om Storm P. 2015 Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Badehotellet 2 2015 Grosserer Georg Madsen Tv-serie
Badehotellet 3 2015 Grosserer Georg Madsen Tv-serie
Albert 2015 Alberts far DK/Spillefilm
Den gode dinosaur 2015 Poul U/Spillefilm
Dicte 2 2014 Torsten Svendsen Tv-serie
Kartellet 2014 Knutte DK/Spillefilm
Klassefesten 2: Begravelsen 2014 Torben DK/Spillefilm
Valg i kommunen 2013 Per Tommy Larsen Tv-serie
Jul i Bakkekøbing 2013 Søren Gundersen U/Spillefilm
Jagten 2013 Bruun DK/Spillefilm
Skytten 2013 Jesper Bang, jourhavende DK/Spillefilm
Olsen Banden på dybt vand 2013 Dynamit Harry DK/Spillefilm
Badehotellet 1 2013 Grosserer Madsen Tv-serie
Dicte 1 2013 Torsten Tv-serie
Jul i kommunen 2012 Per Tommy Larsen Tv-serie
Mysteriet om Tycho Brahes død 2012 Erik Brahe Tv-dokumentar
Fortidens skygge 2012 Sørensen DK/Spillefilm
De eventyrlige vogtere 2012 Mørke U/Spillefilm
Sammys store eventyr 2 2012 Don Å U/Spillefilm
Lille spejl på væggen der 2012 Slagter U/Spillefilm
Dirch 2011 Kjeld Petersen DK/Spillefilm
Værelse 506 2011 Asbjørn DK/Kort fiktion
4x1 2011 Kenneth Tv-serie
Limbo 2011 Bjørn Tv-serie
Orla Frøsnapper 2011 Linedanser DK/Spillefilm
Historietimen 1. sæson 2009 Biolog Tv-serie
Manden med de gyldne ører 2009 Allan 'Numsen' Thorsen Tv-serie
Pagten 2009 Fabio Tv-serie
Sommer 2008 Jakob Sommer Tv-serie
Mors dreng 2007 Magnus' far DK/Kort fiktion
2900 Happiness 2007 Finn Frikast Tv-serie
Sprængfarlig bombe 2006 Laust Hatling DK/Spillefilm
Vakuum 2005 Far DK/Kort fiktion
Adams æbler 2005 Esben DK/Spillefilm
Fluerne på væggen 2005 Journalist DK/Spillefilm
Den rette ånd 2005 Lars DK/Spillefilm
Store planer 2005 Fængselsbetjent DK/Spillefilm
Forbrydelser 2004 Frank DK/Spillefilm
Brødre 2004 Preben 1 DK/Spillefilm
Krøniken 2004 Mugge Tv-serie
Bagland 2003 Claus DK/Spillefilm
Se til venstre, der er en svensker 2003 Carsten DK/Spillefilm
Er du skidt, skat? 2003 Roberto Tv-serie
Okay 2002 Yngre klient DK/Spillefilm
Små ulykker 2002 Håndværker 1 DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Joakim Tv-serie
Agnethe 2001 Den fremmede DK/Kort fiktion
Bænken 2000 Kaptajnen DK/Spillefilm
Skjulte spor 2000 Rejseleder Tv-serie
Crash 1984 Birger Tv-serie
Gummi Tarzan 1981 Stand-in DK/Spillefilm
Lille Inger Ingers far DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.