enda

Jens Loftager

(1954 – )

Instruktør, født 15/4 1954. Exam. art. i filosofi fra Århus Universitet og exam. art i filmvidenskab fra Københavns Universitet. Uddannet filminstruktør fra Den Danske Filmskole i 1989. 1999-2010 underviser i personinstruktion ved Medieskolerne i Viborg. 2007-08 formand for Danske Filminstruktører. 2011-14 medlem af Statens Kunstfonds Film- og scenekunst udvalg.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Barnepigerne 2020 Konsulent DK/Dokumentarfilm
Tro 2017 Instruktion, Manuskript, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Paradis 2008 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Mit Danmark - film nr. 1 2006 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Krig 2003 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Spillets regler 1997 Instruktion Tv-serie
Rejsen 1996 Instruktion DK/Kort fiktion
Ord 1994 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Poul Reichhardt kommer i aften 1993 Instruktion Tv-film
Gennem lydmuren 1993 Instruktion DK/Kort fiktion
Da natten forsvandt - et elektrisk eventyr 1991 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Manden indeni 1989 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Under brostenene 1983 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Hegnet mod Europa Instruktion DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Odense Internationale Film Festival 2008-08-19 Paradis
ZagrebDox 2005-02-22 Ord
Odense Internationale Film Festival 2003-08-11 Krig
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.