enda

Frederik Louis Hviid

(1988 – )

Instruktør. Født 25/6 1988. Uddannet fra instruktørlinjen på den alternative filmskole Super16 i 2016. Desuden studerende på Den Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft 2010-11.

I løbet af sin tid på Super16 instruerede Hviid kortfilmene 'Adils krig' (2014), 'King' (2015) og 'Halvmand' (2016). Sidstnævnte vandt blandt andet en Young Directors Award for bedste kortfilm på filmfestivalen i Cannes 2017.

Hviid spillefilmdebuterer som instruktør med 'Shorta' (2020) sammen med Anders Ølholm, som han også har skrevet manuskriptet med. Verdenspremiere i Film Critics' Week på Venedig Filmfestivalen.

Han har desuden været episodeinstruktør på 'Bedrag' sæson 3.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Shorta 2020 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Herrens veje 2 2018 Instruktørassistent Tv-serie
Herrens veje 1 2017 Instruktørassistent Tv-serie
Halvmand 2016 Instruktion DK/Kort fiktion
Kollektivet 2016 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
King 2015 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Adils krig 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
En du elsker 2014 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
Fasandræberne 2014 Bag om filmen optagelser DK/Spillefilm
Palma 2013 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
The Weight of Elephants 2013 Runner DK/Spillefilm
A Touch of Magic 2012 Produktionsleder DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Zürich Film Festival 2020-09-24 Shorta
Bergen International Film festival 2020-09-23 Shorta
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2020-09-17 Shorta
Venice International Week of Film Critics 2020-09-02 Shorta
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

ARTIKLER OG NYHEDER