enda

Flemming Arnholm

(1945 – 2008)

Filminstruktør og direktør for filmselskabet Spectrum, født 18. oktober 1945 på Frederiksberg, død 12. juni 2008.
Flemming Arnholm blev efter sin realeksamen i 1963 uddannet portrætfotograf. Fra 1965 til 1967 var han freelance medarbejder på en række tv-udsendelser på DR. Flemming Arnholm har medvirket ved et stort antal filmprojekter både som fotograf og producer. Siden 1977 har han skrevet manuskript, instrueret og klippet mere end 100 kortfilm, PR-film og oplysnings- og undervisningsfilm for offentlige og private organisationer. I 1980 købte Flemming Arnholm halvdelen af aktierne i Ib Dam-Spectrum Film A/S. Fem år senere købte han de resterende aktier og omdøbte firmaet til Spectrum Film A/S. I 1992 flyttede Flemming Arnholm både Spectrum Film og familien til Nordfalster.

Læs om DFI Bibliotekets Flemming Arnholm særsamling

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Harlekin skelet 2000 Foto DK/Dokumentarfilm
Linie 5 1999 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Guldfløjten 1995 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Store vindmøller i Danmark 1989 Instruktion, Klip DK/Dokumentarfilm
Greb om tiden - Metal 100 år 1988 Foto, Klip, Tilrettelægger DK/Dokumentarfilm
Epilepsi - og hvad så? 1987 Instruktion, Manus, Klip DK/Dokumentarfilm
Aids - en ny sygdom 1985 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Arbejdsmiljø 1978 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Før det er for sent 1977 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Forberedt - også på det værste 1977 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Jorden er flad 1977 Foto DK/Spillefilm
Anne og de andre 1975 Foto DK/Dokumentarfilm
Valgborgs Favn 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
Vejen til vælgerne 1974 Foto DK/Dokumentarfilm
How to play municipality? 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
Solen bagved... En film om blinde mennesker 1972 Foto DK/Dokumentarfilm
Johan uden land 1971 Foto DK/Kort fiktion
Det er nat med fru Knudsen 1971 Stillfotograf DK/Spillefilm
Olsen-banden på spanden 1969 Stillfotograf DK/Spillefilm
The Secret of Danish Agriculture Instruktion DK/Dokumentarfilm
For et syns skyld Instruktion DK/Dokumentarfilm
Du ku' være med Instruktion DK/Dokumentarfilm
I. A. E. A. - around the world Instruktion DK/Dokumentarfilm
På sporet af den nye jernalder Instruktion DK/Dokumentarfilm
Hvad kan vi gøre for Dem? Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Ilford Cibachrome-A Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den er helt sikker Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.