enda

Emil Wergeland

Producer (også krediteret som Emil Kramhøft Dinsen). Uddannet fra den alternative filmskole Super16s producerlinje i 2014.

Wergeland producerede de to korte dokumentarfilm 'Thy som tilstand' (2012) og 'Under broer' (2014) og kortfilmenene 'Daimi (2012) og 'Best Man' (2013), som del af sin uddannelse på Super16.

Han debuterede i det lange format med dokumentarfilmen 'Skjold & Isabel' (2018), der er instrueret af Emil Næsby Hansen. Filmen havde verdenspremiere på CPH:DOX i kategorien Hits og var desuden udtaget til IDFA i kategorien Luminous.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Scandinavian Star (oversigt) 2020 Line producer Dokumentarserie
Scandinavian Star 2:6 - Katastrofen 2020 Line producer Dokumentarserie
Scandinavian Star 1:6 - Branden 2020 Line producer Dokumentarserie
Skjold & Isabel 2018 Producer DK/Dokumentarfilm
Under broer 2014 Producer DK/Dokumentarfilm
Best Man 2013 Producer DK/Kort fiktion
Thy som tilstand 2012 Producer DK/Dokumentarfilm
Daimi 2012 Producer DK/Kort fiktion
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.