enda

Elisabeth Rygård

(1946 – )

Instruktør, forfatter og foredragsholder. Født 1/9 1946. Cand.mag. i dansk og filmvidenskab fra Københavns Universitet i 1975. Har virket som filminstruktør siden 1974. Har blandt andet instrueret spillefilmen "Ta¿ det som en mand, frue!" (1976) samt dokumentarfilmene "Barndommens landskaber" (1992) og "Mellem bjergene og havet " (portræt af Henrik Nordbrandt, 1995). Har skrevet digtsamlinger og instrueret en række kort- og novellefilm. Hendes seneste film er spillefilmen "Omfavn mig måne" (2002) optaget i Tyrkiet med tyrkiske skuespillere.

Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
Omfavn mig måne 2002 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Mine drømmes hus 1997 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Himlen er vores grænse - kvinder i Pakistan 1996 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Mellem bjergene og havet 1994 Instruktion, Manus, Medvirkende DK/Dokumentarfilm
Barndommens landskaber 1992 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Saksens billeder. En film om papirklip 1990 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Blomstens ansigt 1989 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Glashjertet 1988 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Sangen om en tiger 1988 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
En hård dags nat 1987 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Jobtilbud i nazismens Tyskland 1986 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Din daglige dosis 1986 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Gøgeungen 1984 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Jeg vil ha' dig tilbage 1984 Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
Veras historie - en film om modstandskamp 1983 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Bank under bordet 1983 Instruktion, Manuskript Tv-film
En fugl under mit hjerte 1981 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Jeg blir' så bange 1981 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Er det løgn, hva' jeg si'r? 1978 Instruktion, Manus Tv-film
Ta' det som en mand, frue 1975 Instruktion, Manus DK/Spillefilm
Historiebogen 8: Natten er dyster 1974 Speaker DK/Dokumentarfilm
Flemming og Kvik 1960 Inger DK/Spillefilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Athens Olympia Int. Film Festival For Children and Young People 2003-12-06 Omfavn mig måne
Istanbul Int. Film Festival 2003-04-12 Omfavn mig måne
Göteborg International Film Festival 2002-01-25 Omfavn mig måne
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.