enda

Daniel Joseph Borgman

(1981 – )

Instruktør. Født 1981 i Dunedin, New Zealand. Daniel Borgman er uddannet i filmvidenskab fra Otago University i New Zealand. Efterfølgende flyttede han til København, hvor han arbejdede som visual effects-kunstner og film colourist på flere spillefilmprojekter. Han blev uddannet som instruktør fra den alternative danske filmskole Super16 i 2012.

Borgmans to kortfilm 'Lars og Peter' (2009) og 'Berik' (2010) blev begge udtaget til Cannes, hvor sidstnævnte vandt den prestigefyldte Grand Prix de la Semaine de la Critique.

Både Borgmans spillefilmdebut, den dansk-newzealandske 'The Weight of Elephants' (2013), og hans anden film 'At elske Pia' (2017) blev udtaget til Berlinalen. Hans tredje spillefilm, 'Harpiks' (2019), var udtaget til Toronto Filmfestival.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Harpiks 2019 Instruktion DK/Spillefilm
Børnehjemmet 2019 Manuskriptkonsulent DK/Spillefilm
At elske Pia 2017 Instruktion, Manuskript, Fotograf, Casting, Klipper, Tonemester DK/Spillefilm
Skammekrogen 2014 Instruktørassistent Interaktive projekter
The Weight of Elephants 2013 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
How to Say Goodbye 2012 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Brainy 2011 Instruktion, Manus, Grading DK/Kort fiktion
Berik 2010 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Sky 2010 Colorist DK/Kort fiktion
Kvinden der drømte om en mand 2010 Grading DK/Spillefilm
Frihed på prøve 2010 Grading DK/Spillefilm
Lars og Peter 2009 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Behaviour 2009 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Træneren 2009 Grading DK/Kort fiktion
Winnie og Karina - The Movie 2009 Colorgrading DK/Spillefilm
Himlen falder 2009 Digital grading DK/Spillefilm
Det røde kapel 2009 Grading DK/Dokumentarfilm
Det som ingen ved 2008 Compositing DK/Spillefilm
Flammen & Citronen 2008 Conforming DK/Spillefilm
Manden og mågen 2007 Instruktion, Manuskript, Compositing DK/Kort fiktion
Klinteskoven 2007 Compositing DK/Dokumentarfilm
Ung mand falder 2007 Compositing DK/Kort fiktion
Terapi 2006 Visual effects, Kolorist DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Nomineret til European Film Awards 2010 Ghent Flanders Int. Film Festival 2010 Berik
Best Short Fiction 2010 Ghent Flanders Int. Film Festival 2010 Berik
Grand Prix de la Semaine de la Critique 2010 Semaine de la Critique, Cannes 2010 Berik
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Reykjavik Film Festival 2019-09-26 Harpiks
Toronto International Film Festival 2019-09-05 Harpiks
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2017-08-19 At elske Pia
Taipei Film Festival 2017-06-29 At elske Pia
Berlinale 2017-02-09 At elske Pia
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2016-08-20 At elske Pia
Beijing International Film Festival 2014-04-16 The Weight of Elephants
Göteborg International Film Festival 2014-01-24 The Weight of Elephants
Poznan Ale Kino! International Children's Film Festival 2013-12-01 The Weight of Elephants
Tallinn Black Nights Film Festival 2013-11-15 The Weight of Elephants
Lithuania Scanorama Film Forum 2013-11-07 The Weight of Elephants
Lübeck, Nordische Filmtage 2013-10-30 The Weight of Elephants
Bergen International Film festival 2013-10-23 The Weight of Elephants
Valladolid International Film Festival 2013-10-19 The Weight of Elephants
Sao Paulo Int. Film Festival 2013-10-18 The Weight of Elephants
Mumbai Film Festival 2013-10-17 The Weight of Elephants
London Film Festival 2013-10-09 The Weight of Elephants
Seoul International Youth Film Festival 2013-08-22 The Weight of Elephants
Melbourne Film Festival 2013-07-25 The Weight of Elephants
Guanajuato International Film Festival 2013-07-19 The Weight of Elephants
Transilvania International Film Festival 2013-05-31 The Weight of Elephants
Berlinale 2013-02-07 The Weight of Elephants
Göteborg International Film Festival 2013-01-25 The Weight of Elephants
Wellington, New Zealand Film Festival Showcase 2011-03-31 Berik
Santa Barbara Int. Film Festival 2011-01-27 Berik
Bilbao Int. Festival of Documentary and Short Film 2010-11-22 Berik
Stockholm International Film Festival 2010-11-17 Berik
Los Angeles, AFI Int. Festival 2010-11-04 Berik
Lübeck, Nordische Filmtage 2010-11-03 Berik
Jihlava International Documentary Film Festival 2010-10-26 Berik
Ghent Flanders Int. Film Festival 2010-10-12 Berik
Odense Internationale Film Festival 2010-08-23 Berik
Dokufest Prizren 2010-07-31 Berik
Melbourne Film Festival 2010-07-23 Berik
Sarajevo Film Festival 2010-07-23 Berik
Semaine de la Critique, Cannes 2010-05-13 Berik
Göteborg International Film Festival 2010-01-29 Lars og Peter
Lübeck, Nordische Filmtage 2009-11-04 Lars og Peter
Warsaw International Film Festival 2009-10-10 Lars og Peter
Chicago International Film Festival 2009-10-08 Lars og Peter
Reykjavik Nordisk Panorama 2009-09-25 Lars og Peter
Melbourne Film Festival 2009-07-24 Lars og Peter
Giffoni Film Festival 2009-07-12 Lars og Peter
Cannes, Festival de 2009-05-13 Lars og Peter
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.