enda

Casper Christensen

(1968 – )

Komiker, skuespiller, manuskriptforfatter. Født 22/8 1968.

Christensen begyndte sin karriere som komiker i slutningen af 1980'erne. Han startede sit arbejde som tv-vært i 1991. Fire år senere fik han sit store folkelige gennembrud med underholdningsprogrammet 'Husk lige tandbørsten' (1995), og hans succes fortsatte med radioprogrammet 'Tæskeholdet' (1996-1997), sketchshowet 'Casper & Mandrilaftalen' (1999) og sitcomserien 'Langt fra Las Vegas' (2001-2003).

I 2005 skabte Christensen serien 'Klovn', der blev en af de mest succesfulde tv-serier i nyere tid, med sin faste makker Frank Hvam. Makkerparret indtog hovedrollerne i serien som fiktionaliserede udgaver af dem selv. Serien kørte over syv sæsoner, hvoraf den seneste udkom i 2018 efter en ni år lang pause. 'Klovn'-franchisen fortsatte desuden i 2010 med spillefilmen 'Klovn – the Movie', som var Christensens spillefilmdebut som manuskriptforfatter, og opfølgerne 'Klovn Forever' (2015) og 'Klovn the Final' (2020).

Christensen skrev også manuskript til komedierne 'Undercover' (2016) og 'Dan-Dream' (2017), hvor han selv spillede hovedrollen.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Kategori
Klovn The Final 2020 Casper, Manuskriptforfatter, Executive producer, Historie DK/Spillefilm
The Hustle 2019 Medvirkende U/Spillefilm
Dan Dream 2017 Thorkil Bonnesen, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Grethe 2017 Jack Tv-serie
Undercover 2016 Manuskript DK/Spillefilm
Klovn Forever 2015 Casper, Manuskript, Executive producer DK/Spillefilm
Player 2013 Theo DK/Spillefilm
Ronal Barbaren 2011 (promo screener) DK/Spillefilm
Klovn - the Movie 2010 Casper, Manusforfatter, Historie DK/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Per Jensen DK/Spillefilm
Deroute 2008 Christian Caspersen Tv-serie
Direktøren for det hele 2006 Gorm DK/Spillefilm
Klovn 2005 Casper, Manus Tv-serie
Inkasso 2004 Flemming, Manuskonsulent DK/Spillefilm
Stor ståhaj 2004 Oscar U/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Casper Christensen, berømt tv-vært, Manus Tv-serie
Kissmeyer basic 2001 Medvirkende Tv-serie
Casper & mandrilaftalen 1999 Medvirkende, Manuskript Tv-serie
Hannibal & Jerry 1997 Stor ismand DK/Spillefilm
Gotha - kult, kitsch og b-film 1996 Medvirkende Tv-serie
The swan princess 1994 Stemme U/Spillefilm
Flemmings cykel 1977 Flemming Tv-serie
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.