enda

Andrias Høgenni

Født 28/10 1988 i Hvidovre, men opvokset på Færøerne. Uddannet bachelor i Medievidenskab fra Syddansk Universitet i 2013 samt fra de alternative filmskoler 18 Frames i 2013 og Super16 i 2018.

Høgennis afgangsfilm fra Super16 'Ikki illa meint' (2018) blev udtaget til Semaine de la Critique-kortfilmprogrammet i Cannes i 2019, hvor den vandt hovedprisen for bedste kortfilm. Hans førsteårsprojekt 'Et knæk' (2016) vandt en række priser på internationale festivaler.
Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Ikki illa meint 2018 Instruktion, Manuskript og ide U/Kort fiktion
Et knæk 2016 Instruktion DK/Kort fiktion
Sidste Omgang 2015 Instruktion, Fotograf, Tonemester, Klipper, Manuskript DK/Kort fiktion
Ude på vandet 2015 Instruktion DK/Kort fiktion
Kom og dansa 2015 Instruktion DK/Kort fiktion
Knivdansen 2015 Medvirkende DK/Kort fiktion
Det Mand Ikke Taler Om 2014 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion
Eina 2013 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Timerne med Christine 2013 Instruktion DK/Kort fiktion
Harmoni 2012 Instruktion DK/Kort fiktion
Imens bladene falder 2010 Instruktion, Manuskript DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Honorable Mention 2019 Malmö Nordisk Panorama 2019 Ikki illa meint
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Malmö Nordisk Panorama 2019-09-19 Ikki illa meint
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.