enda

They Shall Not Grow Old

Peter Jackson, USA, 2019

99 min.U/Dokumentarfilm

Fra den Oscarvindende instruktør, Peter Jackson (”Ringenes Herre”-trilogien, ”Hobitten”-trilogien), kommer nu den banebrydende dokumentar ”They Shall Not Grow Old,” der fik premiere hundrede år efter afslutningen på Første Verdenskrig.
Ved at tilføje de nyeste restaurations- og farvelægningsteknologier til århundredgamle optagelser – nøje udvalgt fra hundredvis af timers optagelser fra Første Verdenskrig – har Jackson skabt en gribende, fordybende og autentisk filmisk oplevelse. Beretningen, der er blevet udvalgt fra over 600 timers arkivinterviews, kommer udelukkende fra vidnesbyrd fra Første Verdenskrigsveteranerne, hvilket har resulteret i en gribende beretning af ”The War to End All Wars,” set fra soldaternes perspektiv.
Ved at restaurere de originale optagelser til en enestående standard, fremstår menneskene fra Første Verdenskrig med levende klarhed gennem tidens tåge. Jackson indfanger soldaternes daglige oplevelser og afslører krigens realitet for dem, der stod på frontlinjen: deres holdning til krigen; deres kammeratskab og deres behov for humor under krigens rædsler; de daglige funktioner i skyttegravene; og hvordan deres liv var i perioderne udenfor skyttegravene.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser Materialer
Original titel They Shall Not Grow Old
Dansk titel They Shall Not Grow Old
Instruktør Peter Jackson
Produktionsland USA, Storbritanien, New Zealand
Dansk distribution SF Studios, Warner Bros. Pictures
Dansk biografpremiere 28.02.2019
Aldersgrænse Tilladt for børn fra 15 år
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Producent Warner Bros., House Productions
Dansk distribution SF Studios, Warner Bros. Pictures

Instruktion

Instruktion Peter Jackson

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Anmeldelser og artikler

I Cinematekets bibliotek kan du finde disse anmeldelser og avisartikler om filmen:
Type Kilde Forfatter Date
Anmeldelse Weekendavisen Green Jensen, Bo 2019-03-01
Anmeldelse Information Monggaard, Christian 2019-02-28
Anmeldelse Morgenavisen Jyllandsposten Vandrup, Frederik Asschenfeldt 2019-02-28
Anmeldelse Politiken-Fonden Grundahl, Joakim 2019-02-28