enda

Pibens heltinder

59 min.DK/Dokumentarfilm

Mænd og kvinder over hele verden beundrer dem, vil have dem, behøver dem og jager dem. Når de ankommer til en ny by, bliver de modtaget som Hollywoodstjerner. De skriver autografer, og bliver hentet i limosiner, men de er hverken skuespillere eller rockstjerner. De er to eftertragtede danske kvindelige pibemagere, der jonglerer med stor livsenergi igennem en verden af velsignet røg.
Anne Julie på 76, og Manduela Riger Kusk på 50 er begge fra Danmark, men lever et professionelt liv uden for landets grænser, hvor de har stor succes som pibemagere. Vi bliver via de to kvinders venskab lukket ind i en international, mandsdomineret pibeverden de færreste kender, hvor de færdes ubesværet. Et miljø, der til tider minder om en gangsterfilm, hvor der bag lukkede døre, bliver handlet med unikapiber på værdi op til en halv million kroner.Med deres smittende væsen, og særegne talent har de en særlig status. Dels på grund af den velrenommerede danske pibearv, der den dag i dag sætter standarden rundt om i verden. Dels på grund af deres inspirerende personligheder.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Pibens heltinder
Dansk titel Pibens heltinder
Andre titler Heroines of the Pipes
Emneord Danmark, Kunsthåndværk, Kunsthåndværkere, Piber, Kvinder, Rygning, 2010-2019
Instruktør Iben Haahr Andersen, Minna Grooss
Manuskript Minna Grooss, Iben Haahr Andersen
Producer Iben Haahr Andersen, Minna Grooss
Fotograf Iben Haahr Andersen
Klipper Per Götz
Komponist Boi Holm
Produktionsland Danmark, Kina, Japan, USA
Produktionsselskab Anne Julie

Selskaber

Produktionsselskab Anne Julie

Instruktion

Instruktion Iben Haahr Andersen
Instruktion Minna Grooss

Manus

Manuskriptforfatter Minna Grooss
Manuskriptforfatter Iben Haahr Andersen

Produktion

Producer Iben Haahr Andersen
Producer Minna Grooss

Foto

Fotograf Iben Haahr Andersen

Klip

Klipper Per Götz

Musik

Komponist Boi Holm

Lyd

Lyd Iben Haahr Andersen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.