enda

For mange kokke

28 min.DK/DokumentarfilmUdviklingsbistandsfilm

Udviklingsbistand kan blive langt mere effektiv, hvis de mange donorlande er parate til at nedtone deres individuelle profil, men en mindre synlig donorprofil kan mindske opbakningen til at give bistand.
"For mange kokke" tager tilskuerne med til Tanzania - til de små sundhedsklinikker og til regeringskontorerne i hovedstaden Dar es Salaam og viser, hvordan den nye, koordinerede bistand redder menneskeliv. Topembedsmænd fortæller bramfrit om, hvor besværligt det var at styre sundhedsvæsnet, dengang de mange donorer øremærkede deres bistand til bestemte formål og projekter. Og donorrepræsentanter kigger selvkritisk på den måde, bistanden i årevis blev ydet på.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel For mange kokke
Dansk titel For mange kokke
Andre titler Better Aid Saves Lives
Emneord U-landsprojekter, Sundhed, Hospitaler, DANIDA, Tanzania, 2000-2009
Instruktør Jesper Heldgaard, Bo Illum Jørgensen
Manuskript Jesper Heldgaard, Bo Illum Jørgensen
Producer Anders Dencker Christensen
Fotograf Bo Illum Jørgensen
Klipper Anders Dencker Christensen
Medvirkende Nicolai Ruge
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Dansk AV Produktion
Dansk distribution Danmarks Radio, EMU
Comment Finansiering: Danidas Oplysningsbevilling.
Fra fhv. udviklingsminister og EU-kommissær, professor Poul Nielsons anmeldelse i "Udvikling":
"For mange kokke" er alt andet end kedelig. Det er nemlig elementært spændende at blive ført ind i situationen sådan som den opleves af vores samarbejdspartner, både centralt og ude på klinikken i landsbyen. Og endnu mere spændende at få forklaret hvorfor og hvordan budgetstøtte er bedre end gammeldags projektbistand. Vi bliver ikke fodret af med en abstrakt forklaring eller en missionerende belæring men får argumenterne serveret i en direkte sammenhæng med de praktiske realiteter i arbejdet i Tanzanias sundhedssektor. Ret godt. Det nye Køkken i oplysningsarbejdet¿.. Udsendelsen er et stort skridt fremad i oplysningsarbejdet om udviklingspolitikken¿.."For mange kokke" fortjener international udbredelse, både fordi den er et stykke fremragende bistandspædagogik, men i høj grad også fordi der er et enormt behov for at få dens budskab ud".

Selskaber

Produktionsselskab Dansk AV Produktion
Rekvirent Danmarks Radio, Danida
Dansk distribution Danmarks Radio, EMU

Instruktion

Instruktion Jesper Heldgaard
Instruktion Bo Illum Jørgensen

Manus

Manuskriptforfatter Jesper Heldgaard
Manuskriptforfatter Bo Illum Jørgensen

Produktion

Producer Anders Dencker Christensen

Foto

Fotograf Bo Illum Jørgensen

Klip

Klipper Anders Dencker Christensen

Musik

Musik Troels Oxenvad

Speaker

Speaker Bo Illum Jørgensen

Medvirkende

Medvirkende Nicolai Ruge

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.