enda

Lykke

Jesper W. Nielsen, Danmark, 2010

573 min.

Centralt i handlingen står tvillingerne Lykke og Thomas. Som ti-årige mistede de to deres forældre under omstændigheder, tvillingerne helst ikke taler om. De to søskende har reageret vidt forskelligt på tabet. Thomas har igennem flere år været i behandling for depression, mens Lykke derimod har fokuseret på karrieren. I seriens begyndelse søger hun job i kommunikationsafdelingen hos medicinalgiganten SanaFortis, hvor hun satser på en kometkarriere.
Hos SanaFortis er man specialister i udvikling og fremstilling af psykofarmaka. Nu haster det med at få et nyt produkt på markedet. Men SanaFortis kæmper med en irriterende og insisterende modstander, psykiateren Anders Assing, der udnytter enhver chance til at lufte sine anti-medicinske holdninger.
Lykkes kamp for karrieren og kampen mod Anders Assing og alt hans væsen er seriens lange fortælling. Suppleret af Thomas´ kamp for at komme ud af taberrollen, og SanaFortis kamp for overlevelse.
Dvden indeholder følgende afsnit: Fisken, Hunden, Musen, Aben, Fluen, Geden, Edderkoppen, Ræven, Katten og Hesten.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Lykke
Dansk titel Lykke
Instruktør Jesper W. Nielsen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab DR
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S (DVD)
Aldersgrænse Tilladt for alle
Vurdering Se Medierådets vurdering

Selskaber

Produktionsselskab DR
Dansk distribution Nordisk Film Distribution A/S (DVD)

Instruktion

Instruktion Jesper W. Nielsen

Foto

Video assist Thomas Roos

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.