enda

Et blad falder til Himlen

Anders Birch, Diddle Elnif, Danmark, 2012

37 min.DK/Dokumentarfilm

"Jeg kunne ikke længere holde ud at se min far være spærret inde på et plejehjem. At besøge ham dag efter dag med min 2-årige datter, uden at han kunne huske os. At være nødt til hver gang at fortælle ham, hvem han var og hvor han var, at mor var død, at jeg var hans søn, som var blevet gift og havde fået et barn. Ved hvert besøg blev verden nulstillet, og vi startede forfra igen."
Sådan beskriver forfatteren Knud Romer den sidste tid med sin demente far. Et langtrukkent farvel, der først for alvor fuldbyrdes, da Knud Romer i samarbejde med komponisten Bent Sørensen og DR's pigekor får opført værket "Et blad falder til himlen" i Tivolis koncertsal som en afsked til faren. I dokumentarfilmen af samme navn, følger vi tilblivelsen af koncerten fra de sidste samtaler mellem Knud Romer og faren på plejehjemmet, hans død på hospitalet, rydningen af barndomshjemmet i Nykøbing Falster og den fuldendte koncert i koncertsalen. Filmen "Et blad falder til himlen" handler om det universelle: at dø, at blive voksen, at være den næste generation, der en dag skal dø - fortalt af Knud Romer.
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Et blad falder til Himlen
Dansk titel Et blad falder til Himlen
Emneord Far-søn forholdet, Romer Jørgensen, Knud, Danmark, 2010-2019, Demens, Koncerter, Klassisk musik, Sørensen, Bent
Instruktør Anders Birch, Diddle Elnif
Producer Caroline Schlüter
Fotograf Anders Birch
Klipper Kasper Birch, Signe Rebekka Kaufman, My Thordal
Medvirkende Knud Romer Jørgensen
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Alphaville Pictures Copenhagen
Dansk festivalpremiere 11.11.2012, Bremen Cinema, CPH:DOX 2012

Selskaber

Produktionsselskab Alphaville Pictures Copenhagen

Instruktion

Instruktion Anders Birch
Instruktion Diddle Elnif

Produktion

Producer Caroline Schlüter

Foto

Fotograf Anders Birch

Klip

Klipper Kasper Birch
Klipper Signe Rebekka Kaufman
Klipper My Thordal

Lyd

Lyd Hamid Hagh

Medvirkende

Medvirkende Knud Romer Jørgensen

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.