enda

Circo de Columbo

Jesper Vidkjær Rasmussen, Danmark, 2009

4 min.DK/Kort fiktionFilmskolefilm

Circo de Columbo er historien om to cirkusklovne, der klarer sig igennem ved at optræde til børnefødselsdage. De er begge skbat til noget større og føler, at deres karriere er løbet ud i sandet. Den ene kan holde det ud, men den anden har fået nok. Han vil væk. En dag, hvor de er på vej til endnu et skodjob ude på bøhlandet, kan han ikke holde det hemmeligt længere. Han er skabt til noget større, fortæller han. han vil prøve lykken i Barcelona i et stort cirkus. Faktisk har han allerede købt billetten. Det kommer som et chok for den anden klovn. De tåbelige drømme om Barcelona er blot endnu et selvbedrag, mener han. De råber og skriger og kommer op at slås. Til sidst enes de dog om en løsning. Eller gør de?
Grundoplysninger Credits Festivaler og priser
Original titel Circo de Columbo
Dansk titel Circo de Columbo
Instruktør Jesper Vidkjær Rasmussen
Manuskript Jesper Vidkjær Rasmussen, Mads Koudal
Producer Mads Koudal, Jesper Vidkjær Rasmussen
Fotograf Søren Hiorth
Klipper Dennis Bahnson
Medvirkende Mads Koudal, Thorbjørn Carl Hjalager
Produktionsland Danmark
Produktionsselskab Aarhus Filmværksted, Walk the Talk Entertainment
Comment Produceret på Århus Filmværksted. Prod. nr.: 3144.
Mine intentioner med Circo de Columbo har fra starten været at lave en film, der handler om at miste en god ven, der har valgt at søge andre græsgange, og som man er ked af at miste. Jeg har skrevet den ud fra en periode i mit liv, hvor mange af mine tætte venner fra Århus pludselig valgte at rive pælene op og flyttede væk fra byen. Og hvor jeg på en måde følte, at jeg var den eneste tilbage i Århus. Samtidig er den også lavet ud fra en periode i mit liv, hvor tingene var gået i tomgang med 9-17 arbejde, og hvor jeg var ved at eksplodere indvendig for at droppe alt og vige hele mit liv til filmen. Alle de frustrationer gav mig inspirationen til at skrive den her lille film om to klovne, hvis karriere er gået i stå, og hvor den ene af parternes største drøm er at blive professionel klovn i Barcelona. Det har altid pirret min nysgerrighed at lave en film om klovne, der er ude af karakter, og som er totalt alvorlige. Jeg har altid syntes, at der gemmer sig et eller andet trist inde bag facaden af en klovn, og var som lille mere bange for klovne, end jeg syntes, de var sjove. Idéen med at bruge netop to klovne er for at vise bagsiden af medaljen af underholdningsbranchen, men i realiteten kunne rollerne også være spillet af et ægtepar, hvis ægteskab er kørt i rille. De to klovne er i mit hoved et billede af et slidt ægteskab, der har mistet gnisten. Den ene klovn er et billede af mig, da jeg følte mig fastlåst, og den anden klovn er et billede af mig, der var bange for at miste en god ven. Så filmen tager i bund og grund udgangspunkt i mit eget liv. At få barnligheden ind i filmen har også været en vigtig faktor, fordi diskussioner som klovnene har, er bygget ud fra virkelige hændelser, jeg har oplevet fra mit eget liv, hvor jeg selv og folk jeg kender har opført sig utroligt barnligt og skændtes om de mest ligegyldige emner. Grunden til at jeg har valgt at lade filmen foregå i det åbne landskab er for at vise håbløsheden, og den øde landevej, er et billede af de to klovnes liv og karriere, der er kørt af sporet og ingen vegne kommer. Intentionen med at blande de meget varme farver og glade cirkusmusik med klovnenes dystre udtryk og knap så glamourøse omgivelser, har jeg valgt at bruge for at vise bagsiden af en branche, som mange mennesker finder idylisk, men i virkeligheden ikke altid er det.

Selskaber

Produktionsselskab Aarhus Filmværksted, Walk the Talk Entertainment

Instruktion

Instruktion Jesper Vidkjær Rasmussen

Manus

Manuskriptforfatter Jesper Vidkjær Rasmussen
Manuskriptforfatter Mads Koudal

Produktion

Producer Mads Koudal
Producer Jesper Vidkjær Rasmussen
Teknisk assistent Morten Vind Nissen

Foto

Fotograf Søren Hiorth

Stills

Stillfotograf Carsten Fjellerad Christensen

Klip

Klipper Dennis Bahnson

Kostumer

Kostumier Susse Riber

Makeup

Sminkør Susse Riber

Lyd

Lydmix Lasse Løndahl Henriksen

Medvirkende

Klovn 1 Mads Koudal
Klovn 2 Thorbjørn Carl Hjalager

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.