NORDDOK II

”Siunissaq – Det sidste menneske” af Ivalo Frank. (2022). Støttet på NORDDOK I. Foto: Rie HougaardLandgreen

Formål med støtteordningen

Formålet med NORDDOK II puljen er at styrke filmmiljøerne i Grønland og på Færøerne og bidrage til flere dokumentarproduktioner, der kan udbrede viden om Rigsfællesskabet.

NORDDOK II består af to forskellige støttemuligheder: støtte til kompetence- og netværksopbygning og støtte til udvikling, produktion og lancering af dokumentarproduktioner. 

Information om støtte til kompetence- og netværksopbygning

Information om støtte til dokumentarproduktioner

NORDDOK II er en særbevilling på finansloven 2021 på 27,1 millioner kroner for perioden 2022-2024. NORDDOK II er en fortsættelse af NORDDOK I, som i 2019 blev aftalt mellem den danske statsminister, lagmanden på Færøerne og formanden for Naalakkersuisut i Grønland. Det overordnede formål var, dengang som nu, at udbrede viden om Rigsfællesskabet.

NORDDOK II bygger videre på de erfaringer, der er gjort under NORDDOK I. En central nyskabelse er et selvstændigt fokus på netværk og kompetenceopbygning som et prioriteret indsatsområde. Det betyder, at der kan ydes tilskud til initiativer og tiltag, der understøtter den fortsatte udvikling af bæredygtige filmmiljøer i Grønland og på Færøerne. Det sker sideløbende med filmstøtteordningen, der fortsat yder tilskud til dokumentarproduktioner om Rigsfællesskabet.

DEADLINES

Udvikling og Produktion:

2022
Tirsdag d. 3. maj kl. 12.00 CEST
Tirsdag d. 9. august kl. 12.00 CEST
Tirsdag d. 1. november kl. 12.00 CET

Kompetence og netværksopbygning:

Behandles løbende

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores mailingliste, og hold dig ajour om Norddok II.

Kontakt

Ane Mandrup
Afdelingschef
Tlf. +45 2027 7872
anem@dfi.dk

Søren Tarp
Producer
Tlf. +45 33743536
soerent@dfi.dk

Therese Boisen Haas
Projektkoordinator
Tlf. +45 2625 6432
thereseh@dfi.dk