Nyt samarbejde i de kreative brancher

NYT INITIATIV. Creative Denmark er et nyt offentligt-privat partnerskab, som skal styrke genstarten af de kreative erhverv efter corona.

Brancherne mode, møbel, interiør, film, musik, spil, kommunikation, arkitektur og design skal sammen stå stærkere internationalt. Erhvervs-, Udenrigs- og Kulturministeriet er derfor gået sammen med Dansk Industri, Dansk Erhverv og Realdania for at styrke eksporten af kreative industrier og tiltrække investeringer gennem Creative Denmark.

”Dansk kreativitet er meget mere end det enkelte produkt. Det er i lige så høj grad måden, vi samarbejder på, og måden vi går til en opgave. Her kan Danmark noget særligt, og jeg er derfor glad for, at vi nu har en aktør, hvis fremmeste opgave er at promovere danske, kreative løsninger i verdensklasse på det internationale marked. Det arbejde er kun blevet endnu mere aktuelt med corona-krisen”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

De kreative erhverv spiller en afgørende rolle for dansk eksport. I 2018 eksporterede Danmarks kreative virksomheder for mere end 100 mia. kr. og står således for næsten 9 % af Danmarks samlede eksport.

Fakta

Regeringen har afsat 10 mio. kr. fordelt over årene 2019-2022 til Creative Denmarks arbejde.

Realdania, Dansk Industri og Dansk Erhverv bidrager med yderligere finansiering.