METER I SEKUNDET / 2. februar 2023

 

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lettere modvilligt – tager fra Købehavn til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået job som lærer på en højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler, og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver.

Premiere 02.02.2023
Instruktør Hella Joof
Manuskript Jenny Lund Madsen, Ida Maria Rydén
Medvirkende Sofie Torp, Thomas Hwan, Bodil Jørgensen, Bjarne Henriksen, Christian Tafdrup
Producer Trin Hjortkjær Thomsen, Camilla Hammerich
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk

 

KØBENHAVN FINDES IKKE / 9. februar 2023

 

Sander og Ida møder hinanden i København og finder ind i en intens og altopslugende forelskelse. Som par er de uovervindelige og behøver ikke at være andet end, det, de er sammen. Verden udenfor må fortsætte uden dem. Nu er Ida forsvundet, og hendes far, Porath, og bror, Viktor, kræver svar. I en tom lejlighed midt i byen filmer og afhører de, Sander, som prøver at finde mening og at give en version af sandheden, som er passende.

Premiere 09.02.2023
Instruktør Martin Skovbjerg
Manuskript Eskil Vogt
Medvirkende Angela Bundalovic, Jonas Holst Schmidt, Zlatko Buric, Christopher Læssø
Producer Eva Jakobsen, Katrin Pors, Mikkel Jersin
Producent Snowglobe
Distributør Scanbox Entertainment Danmark

PR Emilie Selin
Have Kommunikation 
Tlf. 2611 4104
emilie@have.dk

 

JOMFRUER FRA RUMMET / 9. februar 2023

 

Gymnasietiden er ved at være ovre for den generte Gustav og hans bedste ven, Buller. De to outsidere tænker kun på sex og taler ikke om andet. Gustav er håbløst forelsket i populære Barbara, som knap nok er klar over hans eksistens. Men drengenes liv ændres totalt, da et rumvæsen i skikkelse af en flot fyr ved navn Allan brat dumper ned fra himlen. Uden at kende til Allans plan om at overtage jorden ved at forplante sig med flest mulige, danner Gustav og Buller et særligt venskab med ham. Pludselig får Barbara også øjnene op for den kluntede Gustav. Tids nok går det op for både Gustav, Buller og Allan, at sex handler om mere end forplantning, og dén sandhed ændrer deres verden for altid. 

Premiere 09.02.2023
Instruktør Peter Molde-Amelung
Manuskript Thomas Glud
Medvirkende Albert Rosin Harson, Milo Campanale, Zelma Lewerissa, Tobias Maj Stelzner
Producer Trin Hjortkjær Thomsen, Laura Frederikke Kragholm, Katrine Brygmann Salomon
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk
 

ROSELIL OG STENTROLDEN / 9. februar 2023

 

I det fantastiske Sommerland bor den ensomme og usikre blomsterfe Roselil. Roselils største drøm er at få en ven. En dag møder hun den seje og rebelske sommerfugl Silke, og de to bliver straks veninder, selvom de er hinandens modsætninger. Silke vil på eventyr i Sommerlandet, mens forsigtige Roselil helst vil blive hjemme i sin Rosenbusk. Men da Silke en dag bliver kidnappet af en ond Stentrold, må Roselil samle alt sit mod og begive sig ud på en farlig rejse for at redde sin veninde.

Premiere 09.02.2023
Instruktør Karla Nor Holmbäck
Manuskript Toke Westmark Steensen
Stemmer Augusta Gjerulf Mikkelsen, Karoline Munksnæs, Villads Christrup, Ghita Nørby
Producer Marie Bro
Producent Dansk Tegnefilm
Distributør Scandinavian Film Distribution

PR Maia Schwartz
Tlf. 2024 3786
maia@schwartz-pr.dk

 

KYSSET / 23. februar 2023

 

Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale Baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets smukke datter Edith op til dans, men da det viser sig at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham. Medynk og stolthed gør dog, at Anton ikke kan være ærlig overfor hende, og i sine forsøg på at gøre det rigtige graver han sig dybere ned i et uoverskueligt net af løfter og løgne. Imens rykker krigen tættere på og truer med at besegle Anton og Ediths fælles skæbne for altid.

Premiere 23.02.2023
Instruktør Bille August
Manuskript Bille August
Medvirkende Esben Smed, Clara Rosager, Lars Mikkelsen, David Dencik
Producer Thomas Heinesen
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Emilie Selin
Have Kommunikation 
Tlf. 2611 4104
emilie@have.dk

 

USTYRLIG / 9. marts 2023

 

Året er 1933, og samfundet har meget bestemte forventninger til, hvordan unge kvinder skal opføre sig. 17-årige Maren er vild og uregerlig, og hun bliver sendt på kvindeanstalten Sprogø for at blive tilpasset. Opholdet på Sprogø har den modsatte effekt på Maren, som får tændt en gnist i Sørine, der efter 6 år på anstalten ellers er blevet tilpasset tidens normer og anstaltens forventninger. Langsomt får de opbygget en fortrolighed og et venskab, der ender med at få konsekvenser for både Maren og Sørine.

Premiere 09.03.2023
Instruktør Malou Reymann
Manuskript Malou Reymann, Sara Isabella Jønsson
Medvirkende Emilie Kroyer Koppel, Jessica Dinnage, Lene Maria Christensen, Anders Heinrichsen
Producer Matilda Appelin
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk

 

BYTTE BYTTE BABY / 16. marts 2023

 

Cecilie og Andreas skal være forældre, og det skal Liv og Malte også. Forude venter ni måneders sød ventetid med den perfekte graviditet, lige indtil de opdager, at fertilitetsklinikken har ombyttet de befrugtede æg. Den alternative Liv er gravid med kontrolfreaken Cecilies baby, og babylykken bliver med ét vendt på hovedet. Den umiddelbare løsning er at bytte babyer ved fødslen, men dilemmaet sætter gang i en lavine af absurde konflikter. De to kvinder må nærmest bytte liv, mens deres forvirrede mænd forsøger at navigere helskindet 
igennem den nu knapt så søde ventetid.

Premiere 16.03.2023
Instruktør Barbara Topsøe-Rothenborg
Manuskript Pia Konstantin Berg
Medvirkende Mille Dinesen, Lars Ranthe, Katinka Lærke Petersen, Kasper Dalsgaard
Producer Marcella L. Dichmann
Producent SF Studios
Distributør SF Studios

PR Camilla Baggesen
SF Studios
Tlf. 2074 0650
cab@sfstudios.dk

 

SUPERPOSITION / 23. marts 2023

 

Storbyparret Stine og Teit og deres lille søn Nemo forlader hamsterhjulet og flytter off the grid i den svenske natur. Afskåret fra civilisationen håber de at genfinde kærligheden til naturen og hinanden, alt imens de dokumenterer deres nye bæredygtige livsstil i en podcast-serie. En dag bliver Nemo væk i skoven, og deres nyfundne paradis forvandler sig med ét til et fængsel; undertrykt vrede og egne behov vækkes til live og tvinger dem til at konfrontere deres egne egoer.

Premiere 23.03.2023
Instruktør Karoline Lyngbye
Manuskript Karoline Lyngbye, Mikkel Bak Sørensen
Medvirkende Mikkel Boe Følsgaard, Marie Bach Hansen
Producer Amalie Lyngbo Quist
Producent Beo Starling
Distributør Scandinavian Film Distribution

PR Julie Qvick
Have Kommunikation
Tlf. 2272 7556
julieq@have.dk
 

APOLONIA, APOLONIA / 23. marts 2023

 

Da den danske filmskaber Lea Glob mødte Apolonia Sokol første gang i 2009 i Frankrig, så hun ud til at leve det perfekte eventyrlige liv. Den talentfulde Apolonia blev født i et undergrundsteater i Paris og voksede op i 90'erne i et ægte fransk kunstnermiljø, med en gruppe af kunstnere og hippier, der levede det ultimative bohemeliv. I en alder af 21 blev hun optaget på Beaux-Arts de Paris, et af de mest prestigefyldte kunstakademier i Europa. I løbet af årene blev Lea ved med at opsøge Apolonia med sit kamera, altimens Apolonia søgte at finde sin plads i kunstverdenen og på samme tid kæmpede med alle kvindelivets kvaler og glæder, forholdet til andre, til sin egen krop og sin egen skaberkraft. Tretten år senere fortsætter de to kvinder med at reflektere over hinandens veje i denne fascinerende film om kunst, kærlighed, moderskab, seksualitet, repræsentation, og hvordan man som kvinde kan lykkes i en verden domineret af patriarkat, kapitalisme og krig uden at miste sig selv.

Premiere 23.03.2023
Instruktør Lea Glob
Manuskript Lea Glob
Medvirkende Apolonia Sokol, Oksana Shachko, Aleksandra Tlolka, Hervé Breuil
Producer Sidsel Lønvig Siersted
Producent Danish Documentary Production 
Distributør Camera Film

PR Freddy Neumann
Tlf. 2046 7846
neumann@mail.dk

 

DEN DER LEVER STILLE / 30. marts 2023

 

Den unge forfatter Leonora Christina Skov tager afstand til sine forældre efter en meget dysfunktionel opvækst. Da hun på landsdækkende tv finder ud af, at hendes mor er kommet på hospice med uhelbredelig brystkræft, bliver hun suget ind i et virvar af følelser og barndomsminder, som får hende til at tvivle på, hvad 
der er virkelighed og fantasi.

Premiere 30.03.2023
Instruktør Puk Grasten
Manuskript Puk Grasten
Medvirkende Frederikke Dahl Hansen, Sarah Boberg, Jens Albinus, Fenja Gramkow
Producer Regner Grasten
Producent Regner Grasten Filmproduktion
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk
 

STILLE LIV / 13. april 2023

 

19-årige Carl lever et stille liv på landet med sine forældre. Hans skæbne er forudbestemt, for som eneste søn er han udset til at overtage forældrenes slægtsgård og føre familiens stolte landbrugstraditioner videre. Sådan har det været gennem generationer, og sådan skal det fortsætte med Carls hjælp. Men Carl er ikke som de andre. Han vil noget andet. For som adoptivbarn bærer Carl på en hemmelig længsel og en drøm om at finde sin rette plads og sine rødder. Splittet mellem to verdener – sit ”hjem” og sit hjemland, Sydkorea – må Carl træffe et valg om, hvor han hører til.

Premiere 13.04.2023
Instruktør Malene Choi
Manuskript Malene Choi, Sissel Dalsgaard Thomsen
Medvirkende Cornelius Won Riedel-Clausen, Bodil Jørgensen, Bjarne Henriksen
Producer Maria Møller Kjeldgaard
Producent Manna Film
Distributør Øst for Paradis

PR Freddy Neumann
Tlf. 2046 7846
neumann@mail.dk
 

UNDERVERDEN II / 13. april 2023

 

Det er 7 år siden, at Zaid begav sig ned i den københavnske underverden for at hævne sin afdøde bror. Hans identitet som respekteret hjertelæge er væk, ligesom livet som familiefar blot er en svunden drøm. Zaid lider et stort afsavn til sin søn Noah, som han knap nok kender. Så da en PET-agent i desperation opsøger ham og tilbyder ham at gå undercover og infiltrere det københavnske bandemiljø, ser han en chance for at blive løsladt fra fængslet og genvinde det liv han forlod. Men alt har en pris, og Zaid indser, at han nu risikerer at miste dem, han holder af. For er der overhovedet en vej ud, når man først er blevet en del af underverdenen?

Premiere 13.04.2023
Instruktør Fenar Ahmad
Manuskript Fenar Ahmad, Behrouz Bigdeli
Medvirkende Dar Salim, Birgitte Hjort Sørensen, Stine Fischer Christensen
Producer Marta Mleczek, Jacob Jarek
Producent Profile Pictures
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Emilie Selin
Have Kommunikation 
Tlf. 2611 4104
emilie@have.dk

 

VIFTEN

Stedet er Skt. Croix, De Dansk Vestindiske Øer, året er 1848. Anna Heegaard og Petrine er tætte veninder. Begge kvinder er farvede, men deres levevilkår er vidt forskellige – Anna er fri og ejer den slavegjorte Petrine. Anna lever sammen med generalguvernør Peter von Scholten på sit landsted, hvor hun styrer hjemmet, formuen og sin elskede og betroede husholderske Petrine. Alt er tilsyneladende, som det skal være, indtil rygterne om et oprør begynder at svirre. For hvilken side står Anna og Petrine egentlig på – og er det den samme?

Premiere 20.04.2023

Instruktør Frederikke Aspöck
Manuskript Anna Neye
Medvirkende Sara Fanta Traore, Anna Neye, Claus Riis Østergaard, Jesper Groth
Producer Pernille Munk Skydsgaard, Nina Leidersdorff, Meta Louise Foldager Sørensen
Producent Meta Film Rights
Distributør SF Studios

PR Camilla Baggesen
SF Studios
Tlf. 2074 0650
cab@sfstudios.dk 

VIKTOR MOD VERDEN / 4. maj 2023

30-årige Viktor Leth har boet alene hele sit liv med sin mor, der er bange for alt. Viktor har levet sit liv gennem gamle danske film og ved absolut intet om virkeligheden, men da moren dør, overlades Viktor til sig selv. Han finder ud af at hans far, Charlie, stadig lever, og han beslutter sig for at opsøge ham i København. Viktor tror at hans far er jazzmusiker, men Charlie viser sig i stedet at være forsikringsmand i et stort, skrantende forsikringsselskab. Viktor viser sig dog at have et kæmpe talent for forsikringer pga. sin mors store frygt, og Charlie forsøger at bruge Viktor til at redde hele selskabet. Samtidig møder Viktor møder Josefine, en utrolig uheldig medarbejder, hvis liv har været en lang ulykke, og de to ser noget i hinanden. Men da hele kampagnen for at redde selskabet ender med at handle om Viktor, må han tage et valg: Vil han spille den rolle, som hans far vil have ham til for at redde selskabet, eller skal han gå sine egne veje?

Premiere 04.05.2023
Instruktør Christian Arhoff
Manuskript Christian Arhoff, Ulaa Salim
Medvirkende Nicolai Jørgensen, Nicolas Bro, Anna Bruus Christensen, Rosalinde Mynster, Bodil Jørgensen, Kurt Ravn. 
Producer Daniel Mühlendorph, Robin Hounisen
Producent Hyæne Film
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk

 

SHABHOLM / 15. juni 2023

 

Hassan er træt af Danmark, da han ofte oplever diskrimination. Så da han hører, at en oliesheik har købt Bornholm og forvandlet øen til et mellemøstligt ferieparadis kun for udlændinge, tager han straks dertil. Men er paradiset mon for godt til at være sandt?

Premiere 15.06.2023
Instruktør Gigis
Manuskript Troels Unneland, Sorena Sanjari, Christoffer Krustrup
Stemmer Adrian Hosseinpour, Besir Zeciri, Iben Hjejle, Afshin Firouzi
Producer Daniel Mühlendorph, Ulaa Salim
Producent Hyæne Film
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Rikke Hesselholt 
Have Kommunikation
Tlf. 2843 3893
rikke@have.dk
 

ENGLEMAGEREN / 22. juni 2023

 

Kriminalbetjenten Laura, der er specialiseret indenfor cyberkriminalitet, har været sygemeldt efter en fødselsdepression, men da hun sammen med sin makker bliver involveret i en sag om en sadistisk seriemorder, står det mere og mere klart, at hun selv gemmer på en mørk hemmelighed.

Premiere 22.06.2023
Instruktør Julie R. Ølgaard, Esben Tønnesen
Manuskript Yusuf Othman, Julie R. Ølgaard
Medvirkende Julie R. Ølgaard, Roland Møller, Christopher Læssø, Stine Stengade
Producer Julie R. Ølgaard
Producent HitHero Productions
Distributør SF Studios

PR Emma Emilie Pedersen 
Tlf. 2339 1116 
eep@sfstudios.dk 
og Camilla Baggesen
 

TOVES VÆRELSE / 22. juni 2023

 

I 1960’erne lever Tove Ditlevsen sammen med Ekstra Bladets chefredaktør, Victor Andreasen, i et stormombrust ægteskab, der har sin helt egen særlige dynamik, og hvor der er kort fra kærlighed til had, fra elskelige komplimenter til ond sarkasme. Da den unge forfatter Klaus Rifbjerg kommer til frokost for at diskutere deres fælles lidenskab, litteratur, har han ingen ide om, hvad der venter ham. Men inden længe bliver han en brik i deres ægteskabelige magtspil, hvor alle kneb gælder.

Premiere 22.06.2023
Instruktør Martin Zandvliet
Manuskript Jakob Weis
Medvirkende Paprika Steen, Lars Brygmann, Joachim Fjelstrup, Sonja Oppenhagen
Producer Mikael Rieks
Producent Nordisk Film Production
Distributør Nordisk Film Distribution

PR Freddy Neumann
Tlf. 2046 7846
neumann@mail.dk

 

IDIOTEN / 30. august 2023

 

Efter de fandt hinanden, er Tobias og Cille begyndt at forandre deres liv. Tobias er færdig med afvænning, og Cille er langsomt ved at komme tilbage til et normalt liv efter flere års psykisk og fysisk sygdom. Det unge par venter nu deres første barn, men de lykkelige omstændigheder viser sig at blive et tilbageslag, for deres uheldige fortid klæber til dem. Under et afklaringsforløb har Tobias opdaget, at hans kald i livet er at blive skuespiller; en, der kan underholde og bringe glæde. Men dem, der er tættest på Tobias, støtter ham ikke – og de forsøger i stedet at pille ham ned. Myndighederne begynder at sætte spørgsmålstegn ved, om det unge par overhovedet er egnet til at blive forældre.

Premiere 27.04.2023
Instruktør Kasper Rune Larsen
Manuskript 
Medvirkende 
Producer Henrik Underbjerg
Producent Stray Dog Productions
Distributør Angel Films

PR Line Bilenberg
Tlf. 2071 0494
line.bilenberg@gmail.com