Aktuelle kort- og dokumentarfilm

INGEN KENDER CASPER - P3 / DRTV - 8. MAJ

Den selverklærede største drengerøv på YouTube, karakteren Spørg Casper, har stor succes med sine grænseoverskridende og selvudstillende videoer. Men som følgerne strømmer til, vokser Caspers indre uro også, og minderne fra en opvækst med en far med skizofreni presser sig på. Henover otte år, følger vi Casper, mens han i takt med den stigende internetberømmelse forsøger at navigere i den flydende grænse mellem online- og offline-tilstedeværelse. Casper bliver selv far, men måske aldrig rigtig voksen.

Instruktør René Odgaard  Producer  Maria Helga Stürup

PONY LOVE - DR ULTRA - 13. JUNI

Det handler om piger og heste, om den lidenskab og det fællesskab, der vokser ud af mødet mellem mennesket og det store dyr. Vi følger en række teenage-piger, som hver især har brug for netop deres hest. Via pigerne bliver vi suget ind i et univers fyldt med krop, ømhed og fare. Vi oplever hvordan samværet med hestene giver pigerne rum og plads til at navigere mellem frihed og kontrol - og hvordan hesten dermed kan fungere som hjælper i den skrøbelige overgang fra pige til kvinde.

Instruktør Eva Marie Rødbro  Producer Julie Friis Walenciak 

SE MIG SOM JEG ER - P3 / DRTV - 26. JUNI

15-årige Rima drømmer om at gøre de ting hendes jævnaldrene kan. Men det viser sig, at drømmene kan blive svære at realisere. Det går mere og mere op for Rima, at hun må stå ved sig selv og finde sin egen vej på trods af sin autismediagnose.
Rima forsøger at navigere i det danske uddannelsessystem, men møder flere og flere lukkede døre i takt med, at hendes muligheder bliver mindre.
Rimas mor, Fatme, er hendes evige støtte. Hun har fulgt Rima overalt, gennem hele hendes liv. Fatme har en kronisk hjertelidelse og er klar over, at hun ikke altid vil kunne være der for Rima. Hun opmuntrer Rima til at fortsætte med at gå efter sine drømme og forsøger at støtte sin datter mest muligt gennem de mange hårde tider.
Rima og hendes storesøster Soad er også tæt knyttede. Men Soad er blevet voksen og skal nu giftes og flytte hjemmefra.
Rima og hendes bedste veninde Sarah fra specialklassen er der altid for hinanden. De trøster hinanden når livet er svært og prøver sammen at forstå deres omgivelser og situation når man, gennem hele livet, har gået i specialklasse.
Da Rima nærmer sig sin 18-års fødselsdag, må hun langsomt lære at blive mere selvstændig, og finde ud af hvor hendes særlige styrker er.

Instruktør Louise Leth  Producer Miriam Nørgaard 

 

 

Denne side indeholder en premierekalender med aktuelle danske kort- og dokumentarfilm, der har dansk premiere på enten en festival, i biografen eller på tv i den kommende tid.

Alle filmene på listen har modtaget produktions-, koproduktions- og/eller lanceringsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Premierelisten er vejledende og baseret på informationer, der tilgår Filminstituttet. Vi anbefaler, at man søger oplysningerne bekræftet hos filmens producent, distributør eller tv-station.

Opdateret  03.05.2022

Kontakt

Louise Haugstrup Jensen 
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 5125 5137 
louisehj@dfi.dk