Kærlighed på film

Store dramaer om stormende forelskelser, små animationsfilm om det første kys og lune komedier om kærlighedens vildveje. Filminstituttet sætter fokus på kærlighedsfilmen i dens mange former gennem et århundrede. Kom med til kærlighedsevents, og oplev kærligheden i biografen, til Open Air-visninger, i skolen og på en skærm derhjemme.

Få kærligheden at føle den 28. juli-28. september 2022.

Få kærligheden at føle i cinemateket

Filmserie: De største kærlighedsfilm

Se de mest populære kærlighedsfilm gennem årtierne i Cinemateket - lige fra ’Borte med blæsten’ og 'Casablanca' til ’Den eneste ene’ og 'A Star Is Born'. Serien løber fra 4. aug.-28. sept.

Læs mere

Event: I kærlighedens spor

Tag med på byvandring og få gode historier om steder, hvor der er optaget kærlighedsfilm i København.

Læs mere

Kærlighed på Filmstriben

Se kærlighedsfilm hjemme i sofaen. Filmstriben har samlet udvalg af kærlighedsfilm - både spillefilm og dokumentarfilm. Filmene kan ses med bibliotekslogin.

Se filmene

Kærlighed på film for de 3-7-årige

Kærlighed i Børnebiffen

Kærestebreve, kikkertspionage, hylende katte og klamme kærester. Børnebiffen i Cinemateket viser film om kærlighed i børnehøjde.

Læs mere

Hvad er kærlighed?

Forelskelse, hjertebreve, kærlighedssange og romantiske eventyr. Der er film og aktiviteter til daginstitutionen i temaet 'Kærlighed' i appen 'Filmcentralen/For de yngste'. Find den i App Store.

Læs mere

Stum kærlighed

Danske stumfilm var kendt for lange kys, vovet kropssprog og hotte stjerner. Ikke mindst Asta Nielsen, der var med til at opfinde ’det erotiske melodrama’. Se et udvalg af de bedste danske kærlighedsfilm fra 1910'erne og 20'erne i temaet 'Kærlighed uden ord' på Stumfilm.dk.

Se temaet