Julemandens datter 2 i optagelse

I PRODUKTION. Optagelserne til ’Julemandens datter 2 – Kong Vinters krystal’ i fuld gang i Viborg og omegn med Ella Testa Kusk, Bertil Smith, Martin Buch og Mia Lyhne i de bærende roller.

Lucia bor i Grønland med sin far, der er Julemanden, og sin mor. Lucia er den første pige nogensinde i julemandsklassen på Den internationale julemandsskole. Midt i de travle juleforberedelser bliver Kong Vinters magiske krystal, der giver kræfter til alle julemænd, stjålet, og nu er selve julen i fare for alverdens børn. Lucias bedste ven, Oscar, kommer under mistanke for tyveriet og Lucia er den eneste, der tror på hans uskyld. Men da de leder efter den rigtige tyv, kommer Lucia og Oscar på sporet af et hemmeligt broderskab, der ønsker at slukke julens glød for evigt. Nu er det op til de to bedste venner at redde krystallen og sikre, at det alligevel bliver jul.

I titelrollen som julemandens datter Lucia bliver der gensyn med 13-årige Ella Testa Kusk. Hendes bedste ven spilles af 11-årige Bertil Smith, mens Martin Buch og Mia Lyhne stadig er Lucias forældre. Ulf Pilgaard, Kristian Halken og Marianne Høgsbro kan opleves på Julemandsskolen, og i rollen som Kong Vinter ses Henning Jensen.

’Julemandens datter 2 – Kong Vinters krystal’ er instrueret af Christian Dyekjær, der også instruerede 'Julemandens datter'. Manuskriptet er skrevet af Uffe Rørbæk og Lars T. Therkildsen.

Filmen produceres af Morten Rasmussen og David C.H. Østerbøg for Deluca Film med støtte fra Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og Nordisk Film & TV Fond i samarbejde med TV 2 Danmark og Viborg Kommune.

Den 12. november 2020 er der forventet dansk biografpremiere på julefilmen ’Julemandens datter 2 – Kong Vinters krystal’. Scanbox Entertainment står for filmens distribution.