Hvis du får en relation til biblioteket, får du også en relation til selve historien

VIDEO. Mens vi ser frem imod bibliotekernes genåbning for udlån og afleveringer 18. maj, minder forfatter Olga Ravn os her – med udgangspunkt i to historiske film fra streamingsitet 'Danmark på film' – om, hvorfor bibliotekerne er fantastiske.

Filminstituttets bibliotek

Biblioteket i Filminstituttet på Gothersgade åbner også for udlån og afleveringer mandag den 18. maj.

Da forfatteren Olga Ravn var teenager, arbejdede hun som bogopsætter – og det bedste, hun vidste, var, når hun skulle ned i magasinet og være alene med tusindvis af bøger. For som hun siger i videoen ovenfor: "Hvis du får en relation til biblioteket, får du også en relation til selve historien."

Bibliotekerne er også stedet at fordybe sig i sine aktuelle interesser: "Hvis man lige pludselig synes, at drager eller kæmpeblæksprutter er meget spændende – så ér der nogen, der har brugt tid på at skrive den bog. Og biblioteket er det bedste sted overhovedet at finde en bog."

Følg os på YouTube

Olga Ravns refleksion tager udgangspunkt i historiske filmklip fra 'Biblioteket er åbent' (1949) og 'Ungdom og bøger' (1939). Begge film kan ses i deres helhed på streamingsitet 'Danmark på film':