Cecilia Lidin ny dokumentarfilmkonsulent

NY KONSULENT. Cecilia Lidin starter den 1. oktober som ny dokumentarfilmkonsulent på Det Danske Filminstitut.

Som ny dokumentarfilmkonsulent på Det Danske Filminstitut bliver Cecilia Lidins primære opgave at varetage den endelige kunstneriske vurdering af ansøgninger om udviklings- og produktionsstøtte og indstille egnede projekter til godkendelse.

Cecilia Lidin kommer til Filminstituttet med en solid erfaring i udvikling og finansiering af dokumentarfilm, ikke mindst i internationalt regi:

Fra 2011 og frem til juni i år var hun ansat på Det Svenske Filminstitut som dokumentarfilmkonsulent, hvor hun var med til at støtte film som "Concerning Violence", "Tusen Bitar" og "Pervert Park". Fra 2009 til 2011 var Cecilia Lidin leder af European Documentary Network, et internationalt netværk for dokumentarister, hvor hun tidligere var tilknyttet som konsulent.

Cecilia Lidin har desuden været kunstnerisk leder af Odense International Film Festival, arbejdet med promovering af nordiske kort- og dokumentarfilm på Filmkontakt Nord og har i en periode fungeret som konsulent for Den Vestdanske Filmpulje. Cecilia Lidin er uddannet i Filmvidenskab fra Københavns Universitet.

Claus Ladegaard, direktør for Filmstøtte på Det Danske Filminstitut, siger:

"Med ansættelsen af Cecilia Lidin får Filminstituttet en engageret og erfaren konsulent for dokumentarfilm. Hun kender konsulentjobbet fra sin tid på Det Svenske Filminstitut, og før det har hun arbejdet med dokumentarfilm i næsten 20 år. Vi ser frem til at kunne nyde godt af Cecilias store netværk og erfaringer."

Cecilia Lidin siger om sin nye stilling:

"Det er en ære og et privilegium at skulle arbejde med og for en branche, som har så meget talentmasse og så stor en professionalisme, som dokumentarfilmbranchen i Danmark har. Jeg glæder mig og vil gøre mit yderste for at støtte og udfordre, ikke bare filmskaberne, men også de rådende succeskriterier. Den stærke dokumentarfilmtradition skal bevares – men samtidig gennem mod og tillid stimuleres og gives rum til at forny sig selv og overraske."

Det er Det Danske Filminstituts bestyrelse, der efter indstilling fra Rådet for Kort- og Dokumentarfilm har ansat Cecilia Lidin. Hun afløser Klara Grunning-Harris og tiltræder den 1. oktober.