Kongernes fald

I dansk speedwaysports storhedstid var Ole Olsen og sidenhen Hans Nielsen og Erik Gundersen de absolutte konger.
LAV ET ARRANGEMENT. Dokumentaren ’Kongernes fald’ handler om dansk speedways storhedstid, og formidler et medrivende menneskeligt drama, som vil fascinere mange andre end de sportsinteresserede. Instruktør Mads Kamp Thulstrup er interesseret i at komme ud og møde bibliotekspublikummet med sin film.

Det var Ole Olsen som var den første danske konge af speedway. I 1970’erne var han ubestridt verdens bedste og henrykkede danskerne, som pludselig fik øjnene op for sporten. Mens han stadig var aktiv, kom de unge talenter Hans Nielsen og Erik Gundersen til, og de kæmpede indbyrdes om tronen som verdens bedste – på godt og ondt.

Filmen favner alle de sportslige højdepunkter med unikke arkivoptagelser, som også tegner tankevækkende tidsbillede fra en svunden tid. Men filmens fokus ligger på det det store menneskelige drama, som udspillede sig mellem sportens tre danske konger.

Det vil fascinere mange andre end de sportsinteresserede, at følge hver af hovedpersonernes tilbageblik og refleksioner over dynamikken imellem dem dengang. Der var masser af venskabelighed, samarbejde og entusiasme, men også rivalisering og ondskabsfulde magtkampe.

Filmen er instrueret af Mads Kamp Thulstrup, som tidligere har lavet dokumentarer fra sportens verden. Både ’Og det var Danmark’ (2008) om fodboldlandsholdets EM-triumf i 1992 og ’Jernhårde ladies’ (2010) om de danske håndboldkvinder, kan ses på Filmstriben.

Ideer til aktiviteter i forbindelse med filmen:

Mads Kamp Thulstrup er en erfaren oplægsholder, som kan fortælle meget om sit møde med filmens hovedpersoner, om hvordan filmens fortælling blev udviklet, og om arbejdet med brug af arkivfilm, fotos, interviews og dramatiserede sekvenser. Se Mads Kamp Thulstrups kontaktinfo til højre på denne side. 

Mange lokale kræfter vil kunne lave et spændende oplæg til filmen. Der findes mange med specialviden om motorsport, sportsjournalister, trænere og/eller aktive inden for sport, der også kan tale mere generelt om konkurrencesport m.v. 

Udvalgte anmeldelser:


Trailer:
 


 

 

Booking af Mads Kamp Thulstrup

Mads Kamp Thulstrup kan kontaktes af biblioteker, som ønsker at booke ham som oplægsholder. Ring eller skriv og hør om muligheder for at lave en aftale om tidspunkt, pris m.v.:

Telefon: 2615 7225
E-mail: madskamp@hotmail.com

Kontakt DFI

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk