Børnebiffen i hele landet

Planeten Willi. Instr. Sören Wendt.
Børnebiffen giver kommuner og biografer i hele landet mulighed for at vise kvalitetsfilm for børnehavebørn mellem 3 og 6 år – og deres pædagoger.

Filmpakker

Det Danske Filminstitut og Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber tilbyder filmpakker med kortfilm til de 3-6-årige. Hver pakke har en samlet spilletid på cirka 30-40 minutter. Filmpakkerne kan downloades fra en harddisk eller en server, eller de kan ses på dvd ("Filmhits for børn"-serien).

Bemærk, at Børnebiffen arbejder med to aldersgrupper: fra 3 år og fra 5 år. Se aldersanvisningerne i beskrivelsen af de enkelte filmpakker og dvd'er.

Læs mere om filmpakkerne 

Booking af filmpakker

Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber står for bookingen. Kontakt Janne Flatau, 3321 4176 (man-fre 10-14), boernebiffen@dabuf.dk 

Pris

Det Danske Filminstitut stiller filmpakkerne gratis til rådighed til kommuner og biografer. Øvrige udgifter – til fx biografleje, lancering, reklame, filmtransport m.m. – afholdes af de lokale arrangører.

Efter aftale med foreningen Danske Biografer modtager den enkelte biograf 10 kr. pr. sæde i salleje af kommunen til dækning af biografens omkostninger – dog minimum kr. 1.200.

Bemærk, at filmpakkerne kun må vises ikke-kommercielt. Billetprisen må således kun dække lejen af biografsalen.

Spilleplan og lancering

De medvirkende kommuner og biografer udarbejder en lokal spilleplan med visningstidspunkter m.m. Desuden står de for den lokale lancering og omtale af filmvisningerne overfor publikum, fx via daginstitutioner, biblioteker og biografer.

Billetter til filmvisningerne skal kunne bestilles/købes lokalt – fx i de medvirkende biografer eller gennem kommunen. De lokale arrangører står selv for at lave et passende billetsystem.

Eksempel: hjemmesiden for Med Rød Stue i Biografen (i Nordjylland)

Filmtransport

De medvirkende kommuner og biografer sørger selv for fragt af film mellem biograferne i kommunen, samt videreforsendelse af filmene efter endt visningsperiode.

Bemærk, at sammen med filmpakkerne følger en liste med rækkefølgen på de medvirkende biografer. Denne liste er vigtig, da den viser, hvor filmene skal videre hen. Hvis filmene er tilsendt på harddisk eller dvd, skal de videresendes umiddelbart efter sidste visning. Videresendes filmene for sent, vil der blive pålagt en bøde på kr. 500,-.

Evaluering

De medvirkende kommuner og biografer skal opgøre publikumstal, som sammen med en kort evaluering sendes til Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber: boernebiffen@dabuf.dk.

Gense Børnebiffens film

I appen Filmcentralen/For de yngste kan du gense filmene fra Børnebiffen. Appen kan hentes i App Store, og filmene kan ses ved at logge ind med UNI-login. Du kan læse mere om appen her eller se introduktionsvideoen herunder.

 

Download billeder

Her finder du billeder til brug i Børnebiffen. Billederne af børn i biografen må kun bruges til at promovere Børnebiffen. Husk at kreditere fotograf Jørgen True.

Kontakt

Booking og praktiske oplysninger:
Janne Flatau
Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber
3321 4176 (man-fre 10-14) / boernebiffen@dabuf.dk

Spørgsmål om indhold af filmpakker:
Lisbeth Juhl Sibbesen
Det Danske Filminstitut
2538 2618 / lisbeths@dfi.dk

Barbara Rovsing Olsen
Det Danske Filminstitut
2286 9043 / barbarao@dfi.dk