Meyers overtager Restaurant SULT

Restaurant SULT i Cinemateket skifter forpagter fra starten af 2020, når Meyers Venues – stiftet af madentreprenøren Claus Meyer – rykker ind. Ambitionen er blandt andet i endnu højere grad at skabe helhedsoplevelser i samspillet mellem film- og madkultur.

Restaurant SULT, der er opkaldt efter Henning Carlsens filmklassiker 'Sult' fra 1966, ligger sammen med Cinemateket i Filminstituttets stueetage. Restauranten har gennem mange år været en populær brunchdestination i weekenden, og den tradition kommer Meyers til at bygge videre på med et øget fokus på sæsonbetonet variation. Hertil kommer driften af en café ved navn Lille SULT, der fungerer som både mødested for Cinematekets gæster og som en hyggelig café for området i øvrigt. Filminstituttets vicedirektør, Jakob Buhl Vestergaard, udtaler:

"Vi glæder os meget til samarbejdet med Meyers. Vi ønsker i endnu højere grad at skabe en helhedsoplevelse for husets gæster, der kombinerer film med kulinariske oplevelser. Det har Meyers interessante forslag til, som vi glæder os til at realisere sammen. Vi tror på, at Meyers er den helt rigtige partner i vores bestræbelse på at fortsætte den vækst, som Cinemateket har oplevet de senere år."

Det kulinariske perspektiv

Cinemateket har til opgave at fremme film- og biografkulturen i Danmark ved at udbrede kendskabet til danske og udenlandske film, der taler til bredden såvel som nichen – og det sker i stigende grad via særarrangementer, der sætter filmene i en nutidig sammenhæng og tilføjer filmoplevelsen ekstra perspektiver.

Her er et perspektiv også det kulinariske, og Meyers' aftale med Cinemateket rummer et rigt idékatalog for events og aktiviteter, der skal være med til at skabe oplevelser for dem, der allerede kender huset, og forhåbentlig også for nye gæster.

"Vi er stolte og glade over, at Det Danske Filminstitut har vægtet vores ambitioner om at skabe oplevelser i mødet mellem film- og madkultur," siger direktør for Meyers Køkken og Meyers Venues, Carl Johan Paulsen og slutter: 

"Ligesom film er kulturnæring til livet, er mad også mere end bare næring i traditionel forstand – det er næring til samtale, samvær og refleksion. Det glæder vi os helt vildt til at udforske med vores koncepter i Cinemateket."

Meyers Venues overtager forpagtningen af Restaurant SULT fra 1. januar 2020, og aftalen løber de næste fire år med mulighed for to års forlængelse.