FILM-X Studie 5-6

I Cinematekets underetage kan du f.eks. lave din egen film i en Morris Mascot, der er lavet om til filmstudiet Studie 5.
Cinematekets underetage rummer en række sjove FILM-X-aktiviteter. Grupper på 3-10 personer kan prøve kræfter som både manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller, fotograf, klipper og lyddesigner i Studie 5. Eller animere en stop-motion-film i Studie 6 - og kæmpe om en plads på highscore-listen i filmquizzen.

Studie 5: Filmstudie og klippestudie

Filmhold på 3-6 personer kan prøve kræfter som både manuskriptforfatter, instruktør, skuespiller og fotograf i en Morris Mascot-bilkulisse. Vælg mellem fem forskellige scener: Fra en biljagt, til en flyvetur eller et cruise op ad Strandvejen. Arbejd videre med jeres filmoptagelser fra bilen i Klippestudiet. Her finder I flere optagelser, I kan klippe sammen med jeres egen film, og til sidst kan I lægge lydeffekter og musik på.

I kan med fordel forberede jer ved at læse om baggrundsfilm og indklipsbilleder på forhånd. Find forberedelsesark her på siden.

Alder: +6 år (børn i følgeskab med en voksen)

Bookede forløb med guide (børn)
Åbningstid: Lørdag-søndag kl. 11-13 og 15-17.
Pris: 600 kr. (3-10 deltagere) 

Betaling via faktura senest 14 dage i forvejen. Aflysninger eller ændringer af deltagerantal kan ske uden beregning indtil 14 dage før besøget, herefter er bookingen bindende. Book her.

Bookede forløb for andre grupper
Teambuilding i FILM-X
Polterabend i FILM-X

Ikke-bookede forløb med guide
Åbningstid: Lørdag-søndag kl. 13.30-15.00.
Pris: Gratis. USB med filmen pr. stk.: 55 kr.

Forløb uden guide 
Åbningstid: Hele Cinematekets åbningstid
Pris: Gratis. USB med filmen pr. stk.: 55 kr.

Bemærk at Studie 5-6 bliver renoveret i perioden 3.-21. dec. 2018, og derfor ikke kan benyttesi denne periode. Bookede forløb prioriteres.

 

I klippestudiet kan du redigere filmen og lægge musik og lydeffekter på

Studie 6: Animation af stop-motion-film

Lav din egen stop-motionfilm. Med baggrunde og figurer bygger du billedsiden – og når du har klippet den, kan du sætte både musik og lydeffekter på. 
Alder: +6 år
Åbningstid: Hele Cinematekets åbningstid 
Pris: 5 kr. pr. figurark (købes i Cinematekets billetsalg)

Bemærk at Studie 5-6 bliver renoveret i perioden 3.-21. dec. 2018, og derfor ikke kan bookes i denne periode. 

Bluescreen

Vælg en baggrund, og bliv en del af sjove filmscener og utrolige universer på vores bluescreen. Brug evt. din mobiltelefon til at optage din egen film.
Alder: Alle
Åbningstid: Hele Cinematekets åbningstid 
Pris: Gratis

Se hvordan en bluescreen fungerer

Filmquiz

Ligger du inde med paratviden om dansk film – fra 'Babettes Gæstebud' over 'Olsen-banden' til 'Terkel i knibe'? Så quiz dig gratis til en plads på highscore-listen eller udfordr dine venner i Cinematekets filmquiz.
Alder: +10 år
Åbningstid: Hele Cinematekets åbningstid 
Pris: Gratis

Udfordr hinanden i filmquizzen - og få en plads på topscorer-listen

Prisvindende computerspil


Machineers

I spillet Machineers skal du få mekaniske tingester til at virke, og bygge dine egne opfindelser vha. en værktøjskasse fyldt med tandhjul, bælter, kabler mv. Hjælp byens folk med at reparere deres maskiner, og når du mestrer Machineer-færdighederne, kan du bygge et køretøj, der kan bringe dig til River City. Machineers vandt Producentforeningens Spilpris for Bedste Undervisningsspil i 2015, og er udviklet af Lohika Games med støtte fra DFI / Spilordningen.
Alder: 10-14 år
Åbningstid: Hele Cinematekets åbningstid 
Pris: Gratis

Chronology

I spillet Chronology styrer du den gamle opfinder og hans rejsekammerat Sneglen. En apokalyptisk begivenhed har lagt verden i ruiner, men du kan rejse i tid og forhindre undergangen. Ved at navigere mellem fortid og nutid kan du løse spillets gåder og redde civilisationen. Chronology vandt Producentforeningens Spilpris for Årets Kunstneriske Bedrift i 2015, og er udviklet til PC, mobil og tablets af Osao Games med støtte fra DFI / Spilordningen.
Alder: +10 år
Åbningstid: Hele Cinematekets åbningstid 
Pris: Gratis
 

Bemærk

FILM-X Studie 5-6 bliver renoveret fra 4.-31. marts, og derfor ikke kan benyttes eller bookes i denne periode.