Warsaw: A City Divided - m. introduktion

Filmen vises med introduktion og publikumssamtale.

Mød forsker i byplanlægning Jesper Pagh. Jesper Pagh har beskæftiget sig med stigma og tilrettelæggelse af byer – han vil denne dag dele sine betragtninger omkring filmen.

Efterfølgende vil Lene Fischerman, der deltog i markeringen af 75-års-dagen for befrielsen af Auschwitz. Lene tog afsted med sin mor, som kom tilbage til lejren for første gang siden 1945. Lene vil dele tanker og følelser efter at oplevet stedets fysiske struktur og omgivelserne, som i dag består af ganske almindelige boligkomplekser med udsigt til udryddelseslejren.

Talk-delen varer i alt 30 minutter og foregår på dansk.

Warsaw: A City Divided

Instruktør: Eric Bednarski

Dokumentaren ‘Warsaw: A City Divided’ er et stille vidnesbyrd om tilblivelsen af den jødiske-ghetto i Warszawa, filmet gennem en polsk amatørfotografs kameralinse i 1941. I dette arkivmateriale fortæller vidner og overlevende fra ghettoen om Warszawas dramatiske udvikling fra multikulturel østeuropæisk metropol til den nazistiske vision om total destruktion af byen og dens historie.

Samtidig hører vi, hvordan det nutidige Warszawa stadig kæmper med at forlige sig med sin egen historie i skygger af folkemord, destruktion og mindet om en levende og farverig fortid, der ikke længere eksisterer.


Appearances: Adam Bauman, Justyna Gardzinska, Jaroslaw Lukomski

Polen, 2019
DCP, 71 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Copenhagen Jewish Film Festival 2020