Stillehavskrigen fra begge sider: Flags of Our Fathers + Letters From Iwo Jima

Eastwood beskyldes ofte for at være overdrevent patriotisk, men med to af sine mest ambitiøst anlagte film i nyere tid overrasker han med en dyb forståelse for, hvad der binder os sammen på tværs af nationer.

’Flags of Our Fathers’ og ’Letters from Iwo Jima’ udkom samme år og skildrer et af Stillehavskrigens mest blodige slag fra både et amerikansk og et japansk perspektiv. Oplev dem begge lørdag den 12. december. Der er en halv times pause mellem filmene – og et glas saké med ind i salen.

Billetpris: 180/150 kr.

Flags of Our Fathers

Instruktør: Clint Eastwood

’Flags of Our Fathers’ fortæller historien bag Joe Rosenthals berømte fotografi af seks soldater, der rejser flaget på Iwo Jima – og sætter fokus på soldaternes ofre, lidelser og traumer. Tre døde på øen, mens de øvrige tre blev brugt som propaganda for at skaffe penge til krigen. Filmen står i dag som startskuddet på den undersøgelse af kollektive heltebilleder, der er et genkommende tema i Eastwoods senere produktion.


Medvirkende: Ryan Phillippe, Jesse Bradford, Adam Beach, Jamie Bell

USA, 2006
35mm, 132 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Letters from Iwo Jima

Instruktør: Clint Eastwood

’Letters from Iwo Jima’ følger general Tadamichi Kuribayashi (Ken Watanabe), hvis geniale forsvar af Iwo Jima gjorde øen til et amerikansk mareridt. De 21.000 japanerne kæmpede til sidste mand, som kejseren havde befalet. Men generalen kendte og elskede Amerika og kæmpede imod egen overbevisning. En smuk, vemodig og uafrystelig film, der gør fjenden til et medmenneske.


Medvirkende: Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara, Ryo Kase

USA, 2006
35mm, 140 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Clint Eastwoods USA

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>