Shell-huset - foredrag med filmklip og bogreception

I anledning af 75-året for bombningen af Shellhuset og Den Franske Skole viser vi filmklip med foredrag. Efter Christian Aagaards foredrag inviterer forlaget Lindhardt og Ringhof på et glas i Asta Bar, hvor bogen kan købes til favørpris.

Lars-Martin Sørensen / Cinemateket

Shellhuset - foredrag med filmklip

Filmkameraerne snurrede lystigt den 21. marts 1945. Både på de britiske jagerbombere, som i lav højde strøg ind over Danmark for at bombe Gestapos hovedkvarter i København. Og i hænderne på de nazistiske propagandister, der forevigede ofrenes lidelser i de brændende ruiner af Den Franske Skole på Frederiksberg. Til sammen viser disse historiske optagelser to diametralt modsatte perspektiver på det blodigste luftangreb i Danmark under besættelsen.

I hænderne på Modstandsbevægelsens Filmgruppe blev egne og britiske Royal Air Force’s optagelser siden brugt til at fortælle historien om en præcisionsbombning, der befriede danske modstandsfolk og dræbte besætterne. I den dansk producerede nazistiske ugerevy vistes billederne af desperate forældre til bombedræbte børn i ruinerne af det, der var tilbage af Den Franske Skole som anti-britisk propaganda. I anledning af 75-året for bombningen af Shellhuset og Den Franske Skole viser vi begge optagelser under en bogreception for Christian Aagaards bog ”Bombemål Shellhuset og tragedien på Den Franske Skole 21. marts 1945”, som udkommer den 16. marts. Efter Christian Aagaards foredrag inviterer forlaget Lindhardt og Ringhof på et glas i Asta Bar, hvor bogen kan købes til favørpris.55 min.
Dansk tale
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – EVENTS i februar-marts