Psych-Out!: The Corruption of Chris Miller + Voodoo Black Exorcist

To trashede spanske knaldperler fra de gyldne 70’ere for én films pris – så er det bare med at komme afsted, amigo!

En morder i regnjakke og bevæbnet med en le(!) hærger i ‘The Corruption of Chris Miller’ aka. ‘Behind the Shutters’, et spansk bud på en italiensk giallo – altså en film, hvor surrealistisk vold og seksuelle perversioner betyder mere end plot og logik. Nybølge-ikonet Jean Seberg spiller en kvinde, som bor med sin traumatiserede teenage-steddatter i en enorm villa ude i midten af ingenting. Hun mistænker steddatteren for at være skyld i, at hendes eks-mand forlod dem og pønser på hævn, indtil en lækker ung fyr dukker op og får dem begge på andre tanker. Slow-burnin’ psycho-horror møder lummer Euro-trash.

Aftenens anden film, den ultra-trashy ‘Voodoo Black Exorcist’, handler om hvordan mumien af en caribisk voodoo-præst genopstår som playboy på en luksus-cruiser og begynder at halshugge de andre passagerer, indtil han forelsker sig i en kvinde, der ligner hans gamle kæreste fra for tusind år siden (seriøst!). Det er sådan en film med papmaché-hoveder, topløse dansere, ildslugere og et score af fuzzy elektrisk guitar. Medbring humoristisk sans og lad os bare sige, at meget af det aldrig var gået i dag!

Der er pausegrammofon mellem de to film – og billige bajere i barskabet.

Mads B. Mikkelsen og Ole Stranddorf / Station 16
Morten Tang, programredaktør / Cinemateket

The Corruption of Chris Miller

Instruktør: Juan Antonio Bardem

En morder i regnjakke og bevæbnet med en le(!) hærger i ‘The Corruption of Chris Miller’ aka.‘Behind the Shutters’, et spansk bud på en italiensk giallo – altså en film, hvor surrealistisk vold og seksuelle perversioner betyder mere end plot og logik. Nybølge-ikonet Jean Seberg spiller en kvinde, som bor med sin traumatiserede teenage-steddatter i en enorm villa ude i midten af ingenting. Hun mistænker steddatteren for at være skyld i, at hendes eks-mand forlod dem og pønser på hævn, indtil en lækker ung fyr dukker op og får dem begge på andre tanker. Slow-burnin’ psycho-horror møder lummer Euro-trash.


Medvirkende: Jean Seberg, Marisol, Barry Stokes, Perla Cristal

Spanien, 1973
35mm, 107 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Voodoo Black Exorcist

Instruktør: Manuel Caño

I den ultra-trashy spanske ‘Voodoo Black Exorcist’ genopstår mumien af en caribisk voodoo-præst som playboy på en luksus-cruiser, hvor han begynder at halshugge de andre passagerer, indtil han forelsker sig i en kvinde, der ligner hans gamle kæreste fra for tusind år siden (seriøst!). Det er sådan en film med papmaché-hoveder, topløse dansere, ildslugere og et score af fuzzy, elektrisk guitar. Medbring humoristisk sans og lad os bare sige, at meget af det aldrig var gået i dag!


Medvirkende: Aldo Sambrell, Tanyeka Stadler, Alexander Abrahan, Fernando Sancho

Spanien, 1974
35mm, 88 min.
Engelsk dialog
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Events i november-december

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>