Onde kvinder – talk med Liane Moriarty og Maren Louise Käehne

Vær med til et helt særligt Politikens Poptillæg live-arrangement i Cinemateket den 25. september kl. 16.00 med overskriften 'Onde kvinder'.

Arrangementet foregår på engelsk og varer 90 minutter. Det optages med henblik på senere udsendelse som podcast.

Alle gæster får - ud over oplevelsen - en goodiebag med boggave fra Politikens Forlag med hjem. Efter talk’en er det muligt at købe et udvalg af Liane Moriartys bøger til særpris i Cinematekets foyer, ligesom det er muligt at få signeret bøger.

OM PANELET:

Liane Moriarty (f. 1966) har skrevet otte romaner, alle bestsellere. Seks af dem er udkommet på dansk, bl.a. ’Min mands hemmelighed’, ’Hypnotisørens kærlighed’, ’Det hun glemte’ og senest ’Et fængslende møde’. Hendes bøger er solgt i mere end 14 mio. eksemplarer verden over, og ’Store små løgne’ er lavet som HBO-miniserie med bl.a. Nicole Kidman og Reese Witherspoon. Nicole Kidman har købt tv- og filmrettighederne til ’Et fængslende møde’. Læs mere på www.lianemoriarty.com.au

Maren Louise Käehne (f. 1976) er uddannet manuskriptforfatter fra Den Danske Filmskole i 2009. Hun har været medforfatter på tv-serierne 'Borgen' og 'Broen' (begge 2013). Hendes første spillefilmsmanuskript, til May el-Toukhys drama 'Lang historie kort', vandt årets Bodil i 2015. Hun har siden skrevet spillefilmene 'Shelley' (2016) og 'Dronningen' (2019), der er en af årets bedst anmeldte film.

Lucia Odoom (f. 1987) er vært på podcasten Politikens Poptillæg, kulturjournalist og anmelder på Politiken. Tidligere radiovært på blandt andet Det Elektriske Barometer og P6 Beat.

Line Miller (f. 1982) er forlagschef for oversat skønlitteratur på Politikens Forlag.

Onde kvinder - talk med Liane Moriarty og Maren Louise Käehne

Australske Liane Moriarty har et stort forfatterskab bag sig og har blandt andet skrevet romanen bag HBO-succesen ’Big Little Lies’. Maren Louise Käehne har skrevet manuskript til sin og May el-Toukhys film ’Dronningen’ med Trine Dyrholm i hovedrollen. I begge værker er der stærke kvindelige karakterer, som både appellerer til vores sympati, pirrer vores æstetiske sans - og gør ting, man bare ikke må.

Hvad er det med de smukke hvide kvinder, de store lyse rum, de mange penge, og så det at gøre ting, der er etisk forkastelige? Hvordan spiller køn og ondskab sammen, når en forfatter arbejder – og når publikum fortolker? Og hvad er egentlig gevinsten og udfordringen ved at vride på de etablerede helte/skurke-koordinater?

Lucia Odoom fra podcasten Politikens Poptillæg er ordstyrer, moderator og medspiller. Med i panelet sidder også Line Miller, forlagschef og hyppig paneldeltager i Poptillægget.


Appearances: Liane Moriarty, Maren Louise Käehne, Lucia Odoom, Line Miller

90 min.
Engelsk dialog

Datoer

Film i serien – Events

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>