Letter from Masanjia + debat

Kom til debat om filmen 'Letter from Masanjia' den 14. og 21. september.

Lørdag den 14. september kan du møde instruktør Leon Lee. Varighed på introduktion og Q&A denne dag: I alt 45 minutter. Debatten foregår på engelsk.

Lørdag den 21. september har vi efter visningen fokus på Kina og den aktuelle situation i Hongkong, ytringsfrihed og overvågning - samt på Danmarks politiske rolle internationalt.

Gæster denne dag: Radio 24syv-journalist og Kina-specialist Thomas Foght samt landsformand for Radikal Ungdom Lukas Lunøe.

Varighed på diskussionen: I alt 45 minutter. Debatten foregår på dansk, og publikum er velkomne til at bidrage.

Letter from Masanjia

Instruktør: Leon Lee

Små ting kan forandre verden. Som fx en moderne flaskepost, der rejser 8.000 kilometer fra Kina til Oregon, USA, og som fører til store samfundsmæssige ændringer og en endnu mere utrolig menneskefortælling!

I en kasse med Halloween-pynt finder den amerikanske husmor Julie Keith et håndskrevet nødråb. Det er fra en kz-agtig arbejdslejr i det nordøstlige Kina, hvor en politisk fange pakker gravsten i skumplast til eksport (ironien er næsten håndgribelig). Hun deler historien med en lokal avis, hvorefter den går viralt og rammer avisredaktioner verden over.

Filmens store kup er dog kilden selv. Den canadiske instruktør Leon Lee opsporer brevets afsender Sun Yi, nu på fri fod, som indvilliger i at filme sit liv med skjult kamera. Vi får indblik i hans ægteskabskriser, specialbyggede hemmelige skuffer med flyveblade og et liv, hvor naboer og familie kan være stikkere. Hvis ’Anne Franks dagbog’ skulle skrives i vores tid, kunne den se ud som denne meget løse dokumentar. For Sun Yi er et dybt rørende bekendtskab: En lillebitte, bebrillet mand med utrolig indre styrke – han tager sågar tilbage til fængslet for at filme.


Appearances: Fu Ning, Julie Keith, Leon Lee

Canada, 2018
DCP, 75 min.
Engelsk tale
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Månedens Film i september: Letter From Masanjia

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>