Leona + forfilm: Upper Lip

Inden ’Leona’ viser vi den 11 minutter lange kortfilm ’Upper Lip’ - og den 28. februar kl. 20.45 byder Mexicos Ambassade desuden på drinks i Cinematekets foyer inden visningen, der starter kl. 21.30.

Upper Lip

Instruktør: Shiri Cohen

Tamara er tæt på sin 12-års fødselsdag, og som forberedelse til sin Bat Mitzva tager hun med sin mor til en skønhedssalon for at få ordnet sine øjenbryn for første gang. Lige før det bliver Tamaras tur, begynder hun at gøre modstand, men moderen og de andre kvinder i salonen holder den skrigende Tamara nede, indtil hendes øjenbryn er blevet ordnet.Israel, 2018
DCP, 11 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Leona

Instruktør: Isaac Cherem

‘Leona’ er en intim, rørende og indsigtsfuld film, der fortæller historien om en ung jødisk kvinde fra Mexico City, der er splittet mellem forbudt kærlighed og familiens forventninger. Som i en dramatisk Jane Austen-fortælling er Leona fanget i en labyrint, hvor hun skal navigere mellem egne drømme og behov og så presset fra familiens forventninger om et traditionelt jødisk ægteskab og et stabilt familieliv.

Det fascinerende er, at mønstrene er de samme, uanset hvor i verden vi befinder os. Denne velspillede mexicanske film åbner spørgsmål om identitet og fremtid, der genfindes i det jødiske liv i Norden og andetsteds. Følelserne vækkes på samme måde, og iscenesættelsen er smuk og nuanceret.


Appearances: Naian González Norvind, Christian Vazquez, Carolina Politi

Mexico, 2018
DCP, 94 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Copenhagen Jewish Film Festival 2020