Judaism Unbound-aften: Bent Melchior, film, snackbuffet og podcast-workshop

Kom til en aften med overrabbiner Bent Melchior, der introducerer dokumentarfilmen 'There Are No Lions in Tel Aviv' om hans bedstefars historie!

Og der er meget mere på programmet: Snackbuffet i Asta Bar, podcast-talk og -workshop.
Sidst på aftenen kan du møde populære podcast ’Judaism Unbound’ fra Californien - og måske blive en del af deres kommende Danmark-podcast (denne del er valgfri og foregår på engelsk).

Samlet billetpris: 130 kr. - kun køb, ingen reservation. NB: Der kan ikke købes billetter til programpunkterne individuelt.

AFTENENS PROGRAM:

19.15: Filmen 'There Are No Lions in Tel Aviv' med introduktion og publikumssamtale med Bent Melchior.
20.45: Snackbuffet i Asta Bar.
21.45: Talk v. podcaster Daniel Libenson & Do-It-Yourself-Haggadah-workshop (pessachfortællingen).
23.00: Tak for i aften.

MERE OM JUDAISM UNBOUND:

Daniel Libenson har sammen med Lex Rosenberg over et par år under navnet 'Judaism Unbound' udviklet en veritabel podcast-verden om jødisk identitet, kultur, judaisme mm. De berører, belyser, undersøger og spørger simpelthen til alt, hvad der rører sig i den globale jødiske verden.

Den populære podcast har sendt deres journalist og medstifter Daniel Libenson til København for at følge med i Copenhagen Jewish Film Festival 2020 og undersøge, hvordan jødisk liv har det i Danmark. Hvem er vi? Hvad vil vi? Hvad drømmer vi om?

Det skal blive til et fælles dokument, som måske bliver til et manifest for fremtiden. Og hvilken anledning er bedre end filmfestivalen, hvor halve, hele, kvarte og udefinerede jøder dukker op, fra nær og fjern for at sidde sammen der i biografrummet - eller over et veldækket bord?

Du kan møde Judaism Unbound flere gange under festivalen men netop den 27. februar får du hele pakken: Dokumentarportræt af en dansker på eventyr ude i verden, snackbuffet og event med podcasteren Daniel Libenson & Do-It-Yourself-Haggadah-workshop (pessachfortællingen).

There are no Lions in Tel Aviv

Instruktør: Duki Dror

Den tidligere overrabbiner i København Max Schorenstein ankommer til Tel Aviv i 1935 med en livslang drøm om at bygge en zoologisk have og lære børn om kærlighed til dyr. Imod alle odds lykkedes det Max at få tilladelse til at etablere Tel Avivs første Zoo – og største attraktion. Men korrupte og grådige embedsmænd får fravristet Max hans have og gjort ham til statist i den park, han selv har opbygget.

‘There are no Lions in Tel Aviv' er historien om hvordan den zionistiske utopi transformerede sig selv i lyset af sin egen succes. Og om den pris, Israel har måttet betale i overgangen fra det utopiske jødiske idealsamfund til det moderne kapitalistiske finanscentrum, som Tel Aviv er i dag.

Men det er også en historie om København og det lille jødiske samfund her, som bestemt har haft sine uoverensstemmelser og udfordringer både før under og efter krigen. Et lille samfund har brug for tolerance, og konflikter vokser hurtigt store. Frygten for konservatisme og lukkethed er altid til stede, og forskellige opfattelser af, hvad der er brug for, skal ledes og faciliteres. Max Schorenstein hører til i Melchiorslægten og således er der måske en linie fra dengang til i dag.

’There are no Lions in Tel Aviv’ er foruden en drøm om Utopia også en ret vild fortælling om urban planning, arkitektur og hastighed. Humoristisk, underfundig og en anelse trist. Men Max Schorenstein får helt sikkert krammet på udviklingen og de onde kapitalister. Det er en helt anden historie med Max Schorensteins papegøje.


Appearances: Israel Goodovitch, Michael Melchior, Max Shorenstein

Israel, 2019
DCP, 63 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Snack-buffet i Asta Bar

Copenhagen Jewish Film Festival byder aftenens gæster på et veldækket snackbord og masser af stemning i Asta Bar.60 min.

Tilladt for alle

Do-It-Yourself-Haggadah-workshop

Podcasten Judaism Unbound byder på foredrag og workshop inde i biografsalen. Kom og giv dit bidrag i form af holdninger og fortællinger til den store jødiske fortælling.


Appearances: Daniel Libenson (Judaism Unbound)

75 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Datoer

Film i serien – Copenhagen Jewish Film Festival 2020