Girls of the Sun + talk i Asta Bar + forfilm: Guards

Inden filmen 'Girls of the Sun' viser vi kortfilmen 'Guards', og efter filmen er der diskussion med bl.a. Tore Rørbæk - dette foregår i Asta Bar og varer ca. 30 minutter.

Guards

Instruktør: Berivan Binevsa

Kortfilm om Midas, hans søster Rodin og deres ven Siyabend – alle tre Ezidi-børn – der bor sammen i en lejr i Tyrkiet for kurdiske flygtninge. Hver dag sætter Midas ud på samme mission: Han flygter fra lejren - blot for at gå op på en bakketop og observere grænsen, mens han venter på forældrenes tilbagevenden. Men en dag holder Midas kikkert op med at virke …Original titel: Gardiens
Frankrig, 2017
Kendes ikke, 13 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Girls of the Sun

Instruktør: Eva Husson

’Girls of the Sun’ er navnet på Eva Hussons seneste film, men navnet stammer i virkeligheden fra Sinjar-bjergene i det nordlige Irak. I august 2014 angreb Islamisk Stat et Ezidi-område og massakrerede alle mænd. Utallige kvinder blev bortført og sendt sexmarkeder og evigt tyranni, mens børn blev sendt i jihadistiske skoler. I kølvandet på alt dette sluttede de kvinder, som havde undsluppet Islamisk Stat, sig sammen og dannede en forsvarsenhed, Girls of the Sun.

Filmen følger den franske journalist Mathilde (Emmanuelle Bercot), der er taget til slagmarken for at dække overgrebet og bevidne kampen for genopstandelse. Her følger Mathilde en en gruppe kvinder under ledelse af Bahar, spillet af den evigt skønne Golshifteh Farahani. Bahars skæbnefæller har betalt en hård pris og har hævnens tid for øje. Jo mere Bahar åbner sig for Mathilde, jo mere indser hun, hvor vigtig denne historie er at fortælle. Hun opdager også et bånd, der knytter de to kvinder sammen, og som kalder på en fælles kamp: For kvinder, for viljen til liv og for retten til frihed.


Appearances: Golshifteh Farahani, Emmanuelle Bercot, Zübeyde Bulut

Original titel: Les Filles du soleil
Frankrig, Belgien, Georgien, Schweiz, 2018
DCP, 115 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Kurdisk Filmfestival 2020