Fri Fredag - Pink Floyd: Live at Pompeii

Koncertfilm, kvalitetsøl og fyraftenshygge. Cinematekets biografbar byder fredag den 6. marts på et sanseorgie af psykedeliske farver og toner, når Pink Floyd indtager den monumentale oldtidsby Pompeii – på fire lærreder på én gang!

I 1972 agerede amfiteatret i ruinbyen gruppens femte medlem i en koncertfilm, der inkluderer nogle af de bedste liveoptagelser med Pink Floyd til dato. Vi præsenterer milepælen på det store lærred i den udvidede version, der ligeledes inkluderer studie- og interviewoptagelser fra indspilningen af succesalbummet ’Dark Side of the Moon’.

Glæd dig til guddommelige versioner af ’Echoes’, ’Careful With That Axe, Eugene’, ’One of These Days’ og ’Set the Controls for the Heart of the Sun’ – skudt i en bevægelse fra tindrende dagslys til natmørke og med en energisk Roger Water, som i silhuet bearbejder en kæmpe gong under afleveringen af ’A Saucerful of Secrets’.

Skål og syng med dine venner i Asta Bar, hvor filmen vises på to lærreder – eller nyd den i stort format og for fuld restaureret udblæsning i biografsalene ved siden af baren. Der er fri entré – og fri bevægelighed.

16.00: Baren åbner med DJ og øl, drinks m.m. til venlige priser
17.00: ’Pink Floyd: Live at Pompeii - Director's Cut’
18.30: Tak og god fredag aften!

Morten Tang, programredaktør / Cinemateket

Pink Floyd: Live at Pompeii - Director's Cut

Instruktør: Adrian Maben

Psykedeliske toner og farver og støvede kratere smelter sammen, når Pink Floyd indtager monumentale Pompei. I 1972 agerede ruinbyen bandets femte medlem i en koncertfilm, der inkluderer nogle af de bedste liveoptagelser til dato. Vi præsenterer milepælen på det store lærred i den udvidede version fra 1974, som inkluderer studie- og interviewoptagelser fra indspilningen af ‘Dark Side of the Moon’. På 35mm celluloid, naturligvis.


Appearances: Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason, Richard Wright

Belgien, Frankrig, Tyskland, 1972
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle

Datoer