Dolce Fine Giornata - åbningsfilm

‘Dolce Fine Giornata’ åbner filmen årets Copenhagen Jewish Film Festival den 21. februar, hvor festivalleder Anne Boukris kort introducerer.

Filmen vises igen 1. marts uden introduktion.

Dolce Fine Giornata

Instruktør: Jacek Borcuch

Maria Linde er en frisindet jødisk polsk nobelprisvinder. Hun bor i Toscana omgivet af varme og ikke mindst kaos i sin families villa. Hun er også en kærlig mor og dejlig bedstemor. I sit hemmelige liv udlever hun en flirt med den meget yngre egyptiske mand, der driver en bar i nærheden af familiens villa. Da Maria tager til Rom for at modtage sin Nobelpris, lander hun midt i et terrorangreb.

Maria nægter at bukke under for den hysteriske frygt og anti-immigrant-stemning, der er overalt. I sin takketale beslutter hun sig for at kritisere Europas eroderende demokrati. Men hun er ikke forberedt på det offentlige og personlige kaos hendes kommentarer fører med sig.

Instruktør Jacek Borcuch har skabt en skarp og aktuel fortælling, der sætter lys på Polen og Europa lige nu. Hovedrollen Maria spilles fremragende af et af Polens største talenter, Krystyna Janda. Et væsentlig, indlevende og ikke mindst smukt filmet drama.


Appearances: Krystyna Janda, Kasia Smutniak, Antonio Catania

Polen, 2019
DCP, 92 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Copenhagen Jewish Film Festival 2020