'Den sørgelige tid er forbi' / rund fødselsdag og ny Fassbinder-bog

Den 10. december fylder Christian Braad Thomsen 80 år og udgiver samtidig kortromanen ’Den sørgelige tid er forbi’ på Det Poetiske Bureaus Forlag. Den nye bog omhandler Rainer Werner Fassbinders barndom og ungdom, som den tyske instruktør var meget privat om, men som Christian Braad Thomsen har ’fremdigtet’ på basis af samtaler med Fassbinder selv og (efter hans død) desuden med Fassbinders mor. Vi fejrer den markante filminstruktør, forfatter, producent og filmimportør og hans nyeste udgivelse ved en reception i Asta Bar den 15. december kl. 17.30.

Kl. 19.00 viser vi Braad Thomsens roste dokumentarfilm "Fassbinder - at elske uden at kræve" (2015). Filmen er, som branchebladet Screen konkluderede, ”klarsynet, intelligent og vittig’, og bliver aldrig en helgenbeskrivelse på trods af Christian Braad Thomsens årelange venskab med Rainer Werner Fassbinder. ’Fassbinder – at elske uden at kræve’ har været en meget stor festivalsucces.

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket

Fassbinder - at elske uden at kræve

Instruktør: Christian Braad Thomsen

I hidtil ukendte filmoptagelser fortæller Fassbinder mere nøgent og åbent end nogensinde før om barndom, kærlighed, produktionsvanvid, terrorisme, feminisme, psykoanalyse, galskab og død. Christian Braad Thomsen bringer desuden båndoptagelser med Fassbinders mor, Lilo Pempeit, samt nye optagelser med de nære medarbejdere Irm Hermann og Harry Bär. Titlen på filmen, der var en stor succes på Berlin Film Festival og mange andre festivalen, er et citat fra ‘Petra von Kants bitre tårer’.


Medvirkende: Rainer Werner Fassbinder, Irm Hermann, Harry Bär, Andrea Schober, Lilo Pempeit, Margit Carstensen

Original titel: Fassbinder - lieben ohne zu fordern
Danmark, 2015
DCP, 109 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Events i november-december

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>