Åbningsfilm II: The End Will Be Spectacular + instr. besøg

I det nordlige Syrien, det område, som kurderne i daglig tale kalder Rojava, er filmentusiaster gået sammen om at skabe et filmkollektiv, Rojava Film Commune.

Den unge instruktør Ersin Çelik er en del af kollektivet og formår også at skabe et vidnesbyrd om sit talent potentiale i dramaturgi og kamerateknik. Çelik forventes at gæste festivalen til en snak om sin første actionfilm og om filmkollektivet, som har produceret filmen.

Talk’en vil være på kurdisk med dansk oversættelse og forventes at vare 50 min.

Efter visningen af 'The End Will be Spectacular' byder Copenhagen Kurdish Film Festival på forfriskninger i Asta Bar - kom og vær med til at åbne årets kurdiske filmbegivenhed på dansk grund!

Bemærk: Ændret visningstidspunkt. Filmen 'The End Will Be Spectacular' vises IKKE den 5. marts som tidligere annonceret, men den 4. og 11. marts.

The End Will Be Spectacular

Instruktør: Ersin Çelik

’The End Will be Spectacular’ er en actionfilm baseret på virkelige hændelser i de kurdiske dele af Tyrkiet. Film gengiver en gruppe unge, der modsætter sig militærets overgreb på de gader og stræder, som har lagt scene til deres barndom. Historien bygger på dagbøger efterladt af unge, der enten har mistet livet under opstanden eller har fået svære lidelser. Instruktøren kalder sin film for en “vidnesbyrd om en uskreven historie”.

Hovedpersonen Zilan er en ung kvinde, der vender tilbage til sin hjemby i håbet om at gense sin bror. Her møder hun en verden, hun ikke var forberedt på. Filmen udfolder universelle følelser som venskab, opofrelse og tab – og ikke mindst det unge livs idealistiske forhåbninger.

Filmfestivalen donerer indtægterne fra begge visninger af filmen til Rojava Film Commune.


Appearances: Arjîn Baysal, Arif Demîr, Sahire Ozhan

Original titel: Ji Bo Azadiyê
Syrien, 2019
Kendes ikke, 142 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Kurdisk Filmfestival 2020