10. dec: Stegte grønne tomater m. middag, drink og introduktion - en alternativ julefrokost

Savner du en alternativ, hyggelig form for julefrokost i trygge rammer i år?

Så byder vi torsdag den 10. december kl. 16.30 på denne særlige pakke med 'Stegte grønne tomater', lækker mad fra Whistle Stop Café i Restaurant SULT - og en introduktion.

PROGRAM:

Kl.16.30: Velkomstdrinks i biografen, introduktion og filmvisning.
Kl.18.45: Middag i SULT: Grillede kyllingelår med sweet potato fries, barbeque-sauce og coleslaw (en ret fra filmen).

Pris pr. kuvert: 255 kr. (inklusiv biografbillet og introduktion til filmen). Kun salg, ikke reservation. Frist: 3. december. Købte billetter returneres ikke.

Stegte grønne tomater

Instruktør: Jon Avnet

Kathy Bates, Mary Stuart Masterson, Mary-Louise Parker og Jessica Tandy: Fire pragt-skuespillerinder i en vaskeægte lille filmperle, der trods fine anmeldelser ved premieren i 1995 ikke fik noget stort publikum - men som siden har fået kultstatus.

Evelyn Couch, en husmor der er kørt lidt fast i livet, møder på et plejehjem den 83-årige enke Ninny. Enken fortæller hende om det usædvanlige venskab mellem to vidt forskellige piger, den rebelske Idgie og den forsigtige Ruth, der i 1930’ernes Alabama sammen bestyrede cafeen Whistle Stop. Inspireret af historien om de stærke og ukonventionelle piger begynder den forsagte Ruth at se sit eget liv i et nyt lys…

Jon Avnets flashback-fortælling er gribende i sin tidløs i skildringen af drømmen om at leve et anderledes liv i et konformt lillebymiljø i de amerikanske sydstater. Og ser man nærmere på madens rolle i filmen, kan man sagtens få øje på filmens lesbiske undertoner.

Masterson, Parker, Tandy og Bates leverer alle suverænt spil og får filmens sentimentale strejf de stærke kvinder til at føles ægte og levende.


Medvirkende: Kathy Bates, Mary Stuart Masterson, Mary-Louise Parker, Jessica Tandy

Original titel: Fried Green Tomatoes
USA, 1991
DCP, 129 min.
Engelsk dialog
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Datoer

Film i serien – Events i november-december

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>