Deutsch-kino

Cinemateket byder alle tyskklasser velkomne, når vi til foråret viser to stærke og vedkommende tyske film i samarbejde med Goethe-institut Dänemark. Læs mere om filmene nedenfor.

’Amelie rennt’ 

Tobias Wiemann, Tyskland 2017, 97 min., tysk med tyske undertekster

Amelie (13) er en rigtig storbypige og måske den stædigste pige i hele Berlin. Amelie lader ikke nogen bestemme over sig, slet ikke sine forældre, der sender hende til en specialklinik i bjergene efter et astma anfald. Det er lige akkurat det sidste sted Amelie vil hen. I stedet for at få hjælp på klinikken stikker hun af og søger op i bjergene. Der midt i alperne møder hun en finurlig dreng med et særligt navn, Bart. Amelie opdager, at Bart er langt sejre end hun først troede. Sammen tager de på en eventyrlig rejse fyldt med hopefulde mirakler og det bedste venskab.  


Filmens temaer: Venskab, ungdom, familie

Visningstidspunkter

Fredag d. 6/3 kl. 10.30 i Asta
m. tyske undertekster

Torsdag d. 12/3-2020 kl. 14.30 i Asta
m. tyske undertekster

Hent undervisningsmateriale HER.
 

’Tschick’ 


Fatih Akin, Tyskland 2016, 93 min., tysk med danske undertekster


Wolfgang Herrndorfs bestseller af en ungdomsroman (den hedder Tjick på dansk) er blevet en charmerende road movie for både unge og voksne biografgængere i Fatih Akins efterhånden ret så rutinerede hænder.
Den 14-årige Maik Klingenberg skal tilbringe de første to uger af sommerferien alene i familiens store hus, for hans alkoholiserede mor er på afvænningsklinik, og hans far er på ’forretningsrejse’ med sin sexede assistent. Pludselig dukker hans nye, russiske klassekammerat Tjick op i en stjålet Lada. Tjick er svær at blive klog på. Han lader ofte til at være fuld, har måske kontakt til den russiske mafia og er i det hele taget ikke et mønstereksempel på god integration. Alligevel sætter Maik sig ind i bilen. Det bliver begyndelsen på en uforglemmelig rejse gennem et eventyrligt tysk sommerlandskab - med masser af bump på vejen.
 
Filmens temaer: Roadtrip, unge, den første kærlighed, venskab

Visningstidspunkter

Fredag d. 17/4-2020 kl. 14.00 i Asta
m. danske undertekster 

Hent undervisningsmateriale HER.
 

Praktiske oplysninger

Pris: 30 kr. pr. person.

Tilbud! Ved tilmelding af min. 70 elever fra én skole til samme visning, er billetprisen 20 kr. pr. person.

Tilmelding: Bestil billetter ved henvendelse til eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk). Ved billetbestilling bedes du oplyse navn, skole, film, dato, antal billetter, betalingsmetode samt dit telefonnummer.

Betaling: I skal betale billetterne samlet i Cinematekets billetskranke senest 45 min. inden visningen. Det er ikke muligt at betale enkeltvis. Skal der fremsendes faktura aftales dette på forhånd med eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk) og senest 3 dage inden visningen. Venligst send da pr. mail kontaktoplysninger for skolen samt CVR og EAN nr. 

Spilletider: Hvis nedenstående spilletidspunkter ikke passer ind i jeres kalender undersøger vi gerne muligheden for alternative visninger. Kontakt eventkoordinatorelev Louise Schelke (louisesj@dfi.dk), og oplys film, dato, antal billetter, kontaktoplysninger samt skolens navn. Deadline for henvendelser vedr. alternative visninger er mandag d. 10. februar. Herefter beslutter vi hvilke visninger vi gennemfører. 

Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K.

Undervisningsmateriale: 
Hent undervisningsmaterialet på filmcentralen.dk:
Amelie Rennt
Tschick

Besøg Goethe-Institut Dänemark: Kunne I tænke jer at besøge Goethe-Institut Dänemark og høre mere om deres arbejde før eller efter filmen? Kontakt Goethe-Institut Dänemark, på info-kopenhagen@goethe.de eller 3336 6464. Goethe-Institut ligger fem minutters gang fra Cinemateket. 

Hold dig orienteret

Send en mail til eventkoordinator Louise Schelke Jensen (louisesj@dfi.dk), og skriv "Ja tak til information" i emnefeltet, hvis du ønsker løbende information om 'Med sprogklassen i Cinemateket'. Angiv hvilket sprog, du underviser i, samt navnet på uddannelsesinstitutionen.