Tomboy

Céline Sciamma, 2011

10-årige Laure er lige flyttet til en ny bydel. Hun er ranglet og korthåret og bliver fejlagtigt antaget for at være en dreng – og bestemmer sig for at spille med. Den uskyldige leg tager en uventet drejning, da Mickäel (hendes nye jeg) fatter interesse for den smukke jævnaldrende Lisa – og interessen er gengældt. Herfra udvikler dramaet sig til et vildtvoksende bedrag med skiftevis fascinerende udfordringer (hvordan tisser man i skoven sammen med de andre?!) og truende konsekvenser. Laures eneste medsammensvorne er hendes lillesøster – resten af familien skal helst ikke kende noget til rolleskiftet. Endnu en udfordring!

Zoé Heran er et kæmpe fund til rollen som Laure/Mickäel med den komplekse identitet, der ikke bliver lettere af at være en moden 'tween'.

'Tomboy' (hvis titel betyder 'drengepige') har vundet priser på børne- og ungdomsfilm-festivaler verden over. En bemærkelsesværdig film om køn og identitet i øjenhøjde med sin primære målgruppe – og velegnet for hele familien. Vises med danske undertekster.


Medvirkende: Zoé Héran, Jeanne Disson, Malonn Lévana, Sophie Cattani, Mathieu Demy
Instruktør: Céline Sciamma
Frankrig, 2011
DCP, 82 min.
Danske undertekster
Tilladt for børn over 11 år

Datoer

Film i serien – Céline Sciamma