Teaterforestillingen 'Asta - kunstens kompromisløse verdensstjerne'

Pelle Nordhøj Kann, 2022

I er hermed inviteret til et brag af en musikalsk og sansemættet sommerfest i Cinemateket. Festens samlingspunkt er den glamourøse stumfilmsdiva Asta Nielsen, der med kompromisløshed og store ambitioner, lagde verden for sine fødder.

Efter flere dystre, isolerende år eksploderede verden i et festbombardement af overdådig glamour og dekadence. Lige fra de mørkeste, berlinske beværtninger til de højere kunstneriske luftlag, oplevede man en fandenivoldsk insisteren på, at festen aldrig sluttede. Her legede man uhæmmet med grænser, køn og seksualitet, mens man forsøgte ikke at fokusere på, hvor usikker og ildevarslende fremtiden så ud.

I centrum af dette stråler stumfilmsdivaen Asta Nielsen som den største stjerne af alle. Asta er indbegrebet på den vildskab og det vovemod, der præger tiden. Mens demokratier bliver født og går til grunde, har Asta fart på, for hun har ambitioner der skal udfoldes – og det skal verdensordenen ikke stå i vejen for.

”Die Asta” er på alle måder en larger than life-kvinde, der med visioner og kompromisløshed ender som en af verdens største filmskuespillerinder. Men hjemme i den danske andedam er det som om, man ikke er lige så venligt stemt over for den tyskervenlige stjerne.

ASTA præsenteres i samarbejde mellem Teatergrad og Det Danske Filminstitut.

Billetpris: 225 kr. / 185 kr. (for medlemmer af Cinemateket).
Billetter til teaterforestillingen købes på Teatergrads hjemmeside.


Medvirkende: Nanna Cecilie Bang, Rolf Hansen, Janus Elsig, Karen Duelund Guastavino
Instruktør: Pelle Nordhøj Kann
Danmark, 2022
Kendes ikke, 80 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Datoer