The Stranger

Ameer Fakher Eldin, 2021

Ligesom Camus-romanen, den deler titel med, er ’The Stranger’ en film om eksistensens tyngde og følelsen af at være i en blindgyde. Adnan er læge, opvokset og bosat i de Israel-besatte Golan-højder på grænsen mellem Syrien og Libanon. Der er tåget og tilsneet og fyldt med ruiner fra seksdagskrigen i 1967. Men det er det hjem, Adnan kender. Og der er sprut at finde.

Adnan (Ashraf Barhom) har et traumefyldt forhold til sin far (Mohammad Bakri), men gentager ubevidst dennes handlemønstre. Fordrukken og uden mål bevæger Adnan sig længere væk fra sin kone og datter, og opholder sig mestendels i æblehuset på familiens mark. Snart er heller det refugium tilgængeligt; israelske sikkerhedsposter skærer området op i adskilte småbidder.

Men en dag ser Adnan en såret mand på den anden side af hegnet. Manden er en syrisk kriger. Adnan tøver ikke med at hjælpe ham ind over grænsen, og som læge, han trods alt er, forsøger han at holde den unge kriger i live. Kan mødet åbne Adnans sanser og redde ikke ét liv, men måske to?


Medvirkende: Ashraf Barhom, Mohammad Bakri, Amal Kais
Original titel: Al Garib
Instruktør: Ameer Fakher Eldin
Palæstina, Syrien, Tyskland, 2021
DCP, 112 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Arabian Nights 2022