Selma – an Adventure From the Edge of the World

Maciej Jablonski, 2020

Kom med på et storslået eventyr på kanten af verden! 11 mænd og deres kaptajn Piotr Kuzniar begiver sig ud på en mission: De vil nå det sydligste punkt i Hvalbugten ved Antarktis – det koldeste og mest utilgængelige område i Rosshavet. Historisk set er det kun lykkedes et par andre yachter at komme ind i Rosshavet, men ingen har før nærmet sig det sydligste punkt.

Er Antarktis stadig så farligt og utilgængeligt, som det var dengang? Og hvor langt kan man skubbe grænserne for udholdenhed og beslutsomhed? Besætningen bruger næsten fire måneder klemt inde i en lille yacht, uden at vide om de er i stand til at vende sikkert tilbage, hvis Rosshavet fryser til.

'Selma – an Adventure From the Edge of the World' er en fantastisk historie om samarbejde, venskab og utrolig viljestyrke. Rosshavets smukke, uberørte islandskaber danner kulisserne, når besætningen når Hvalbugten og dermed sætter en ny sejl-verdensrekord (78º 43 '926 "S, 163º 40' 957" V), som senere er blevet optaget i Guinness Rekordbog.

Nordisk premiere på NAFF

Awards:
Best Polish Film – Mountain Film Festival, Zakopane, Polen
People’s Choice Award – Mountain Film Festival, Zakopane, Polen
Best Feature Film – SSH Ushuaia


Medvirkende: Piotr Kuzniar, Tomasz Lopata, Krzysztof Jasica, Michal Gawron, Dušan Jamný
Instruktør: Maciej Jablonski
Polen, 2020
DCP, 92 min.
Engelske undertekster
Tilladt for børn over 15 år

Datoer

Film i serien – Nordic Adventure Film Festival

Aktuelle film i Cinemateket

dfi_cinemateket_grid
3
<div id="item-wrapper">
</div>